extra fietsritten 

Extra ritten 2021

Extra ritten 2020

Door de corona crisis hebben  we in 2020 maar 2 extra ritten  kunnen organiseren 

Dinsdag 21 juli  2020 Rit naar Wervik

Swaenekes : Dave, Wim S., Geert D., Clement, Sabine, Wes, Ali, Renaud, Edwin, Franz, en 2 gelegenheid swaeneke strange gebeur va Ali en toekomstige lid Michel
Moyennne : 29,8 km/u
Afstand : 132 km
Weer :  20 graden en een pittige wind

Woord vooraf : Op deze feestdag werd er besloten om naar de tabakstreek te fietsen meer bepaald  Wervik.
Clement en Rudy hadden een rit uitgestippeld maar vandaag zou er een spel breker op het programma staan ; de wind zal niet in ons voordeel staan tijdens het 2 de gedeelte het zal met de wind in de fraise zijn  .

Parcours : stipt om 9 uur konden we de rit aanvatten  via Slijpe, Mannekensvere, Stuivenkenskerke, Kaaskerke, Sint-Jacobs- Kapelle, Boezinge, Ieper om via Comine Wervik te bereiken we hadden dan  juist 70 km op de teller.
Op de terras van het tabaks museum hielden we halt om even op krachten te komen het viel ons op  hoe het gekend was bij de fietstoeristen de zaak liep volledig vol maar wel op veilige corona maat regelingen.

Na het nodige gerstenat  konden we de terug weg aanvatten en inderdaad het ging stoempen tegen de wind zijn en met de nodige krachtpansers Edwin, Ali, Clement en Rudy konden we netjes volgen waarvoor dank.
We passeerden volgende plaatsen Geluveld, Zonnebeke, Staden met de nodige hoogtemeters ja dat maakte het nog extra lastiger, verder naar Zarren, Werken, Vladslo, zevekote om na 132 km Leffinge terug te bereiken.
De dag werd afgesloten op de terras van de Sweane.
Voor de meesten was het ver genoeg .

Het was terug een mooie swaenedag .

Den voorzitter

Eerste Extra rit na de coronacrisis zaterdag 20 juni 2020 naar de Kemmel

Swaenekes : Nico, Geert D., Wes, Ali, Werner, Rita, Franz, Edwin, Clement, Yves O., Rudy, Renaud, Daniel, Wim S en Sabine
Moyenne : 29,1 km/u
Afstand : 132 km
Meteo : 19 graden super fiets weer
Hoogtemeters : 543 m

Woord vooraf : eindelijk na enkele maanden kunnen we terug een grotere rit organiseren normaal was het gepland om naar Bar bernard  in Watou en vervolgens naar Bergues te fietsen  maar de maat regelingen  in Frankrijk was nog niet duidelijk en daarom besloten we een alternatiefe rit te fietsen onder begeleiding van Rudy.
Het werd een rit richting Kemmel waar we daar een pauze inlasten .
Klokslag 9.00 uur konden we de rit aanvatten.

Parcours : Leffinge,  Zevekote, Bovekerke, Werken waar we alvlug de eerste hoogtemeters onder onze wielen kregen vervolgens de keuneleute in Staden, Westrozebek, Passendale, Zonnebeke, Geluveld, Hollebeke, Wijtschate,om zo Kemmel te bereiken de kemmelberg zelf werd achterwege gelaten alé voorlopig toch we hiedlen halt in De Hollemeersch met een zuiderse terras en me konden 3 bubbels maken.

Na deze stop konden de liefhebbers de Kemmel over om daarna terug aan te sluiten met de groep we keerden terug via Ieper, Bikschote

Daarna nog wat hoogetemeters in Klerken , we reden verder naar Esen, Vladslo, Beerst, keiem, leke en slijpe om 132 km terug het lokaal te bereiken .

Vandaag hadden we ook af te rekenen met 2 lekke banden nl. Nico en Edwin

De dagrit werd af gesloten voor de één wat langer of de andere in de Swaene

den voorzitter

Extra ritten 2019

Sluitingsrit 12 oktober 2019

Swaenekes : Clement, Franz, Marc, Sabine, Edwin
Moyenne: 29,9 km/u
Afstand: 92,3 km
Meteo: nat, droog, innerlijk nat, droog, beetje nat

 Woord vooraf :Wegens het regenachtig weer was de opkomst matig. Toch waren er 5 Swaenekes waarbij wekelijkse toergids Clement, superwoman Sabine en Marc die nog geen goesting had om de tongen te kuisen.
Door de reeds eerder aangegeven reden is de rit een beetje ingekort en zijn we voor een traditionele pater gestopt in West Vleteren 

Parcours: Slijpe, Schore, IJzer tot Knokkebrug, Drie Grachten, Noordschote, Pijpegalle, Woesten,Wippe, Sint Sixtusabdij, Oostvleteren, Reninge, Rousdamme, Pervijze, Schore, Slijpe, Clublokaal.

Dagrit naar Zonnebeke - Westouter 
 zaterdag 31 augustus 2019

Swaenekes : Nico, Koen, Geert D., Wes, Clement, Rudy, Renaud en Jo
Afstand : 137 km
Moyenne : 29,7 km/u
Weer : 22 graden
Hoogtemeters : 617 m

Woord vooraf :  Voor de rit werd er afgesproken om 8.30 uur aan het lokaal en deze keer moesten we niet kijken naar de buienradar en konden we starten om 8.30 uur
Clement had deze rit grotendeels voor verkend maar Rudy had ook nog het één en ander in petto voor ons.

Parcours :  Met onze vaste koptrekkers op kop konden we onze dagrit aanvatten, we fietsten naar Zevekote, De mokker, Bovekerke, Zarren en daar begon het al wat heuvelachtig te worden en deden we de "keuneleute" aan in Staden met stadenberg naar Vijfwege voor sommigen was het leute voor anderen ...was het wat minder leute.
We gingen nu richting Passendale om na 58 km Zonnebeke te bereiken we kregen nu ook enkele oorlog herinneringen te zien .
In Zonnebeke passeerden we  "gasthof den dreve" waar we op onze eerste swaene weekend enkele goede momenten hebben gekend bij een russische dame maar zij woonde daar niet meer en besloten we verder te fietsen naar Westouter waar we onze eerste stop hebben voorzien.
Na Zonnebeke ging het naar Geluveld, Hollebeke en ja de hoogtemeterkes gingen de hoogte in Nico had er bijna genoeg van, had hij te maken met een ochtend humeur of was het de nodige klimwerk die wat op zijn zenuwen werkte ?
Via Wijtschate hadden we de keuze via Kemmel of Dranouter en van daaruit naar Loker te fietsen en de platte te kant te nemen naar Westouter het werd optie 2 .
Jammer om al die bergjes achterwege te laten maar ja we zijn een groep vrienden en dat willen we zo houden.
Na precies 73 km bereikten we het t' Peenhof en de eerste stop was er ..voor de één een frisse cola voor de andere wat sterker spul.
Daar werd er afgesproken om in Stavele bij Iris een volgende stop in te lassen.

Rudy had nog een mooi parcourke in petto tot aan Stavele via Ter Biezen, Krombeke om na 95 km aan te komen in 't hof van commerce. 

Na de nodige hapjes en drank kon de terug weg verder aangevat worden naar Vinkem en na 100 km  een hapering Koen reed plat

Nog geen 2 km verder platte band voor Renaud

En meestal is het zo geen 2 zonder 3 en inderdaad in Veurne reed Renaud voor de 2 de keer plat 

Nog 22 km te gaan tot aan het lokaal en dat gebeurde zonder kleer scheuren of andere pech.
In de Swaene werd de rit nog uitvoerig besproken  het was weer een super swaenedagje op naar een volgende swaenerit

Den voorzitter


Dagrit naar  Watou - Bergues 15 augustus 2019

Swaenekes : Koen, Steve, Geert D., Wes, Franz, clement, geart, Renaud, Sabine en weerman Jo
Afstand : 132 km
Moyenne : 29,8 km/u
Weer :  eerst regenachtig daarna bewolkt en 18 graden, tussenin ook wat zon

Woord vooraf : Het weer speelde terug met onze voeten normaal gingen we starten om 8.30 uur met de rit,  maar de weer voorspellingen zag er volgens onze "weerman" Jo tot 9.30 uur er niet goed uit.
We besloten om 9 uur aan het lokaal te zijn en we gingen  wel zien.
Toen we in het swaene waren en genoten van een koffie ging het plots water gieten ik kreeg nog enkele berichten of de rit ging door gaan of niet.
Weerman Jo zag dat het goed ging komen nog efkes geduld...
Uiteindelijk waren we met 10 en omstreeks 9.30 uur was de bui over en konden we de rit aanvatten
De planning was om naar Watou te fietsen en dan terug te keren.

Parcours :  Met een stevige wind vanuit het westen namen Koen en Clement het kopwerk voor hun rekening we reden richting Mannekensvere, Pervijze, Oostkerke, Oude Kapelle, Nieuwkapelle en na 38 km kopwerk vroeg Koen om over te nemen ( chapeau) toen kwam Jo naar voren om het kopwerk met Clement verder te doen.
De rit ging verder naar Lo-Reninge, Vleteren om na 59 km Watou en de brouwerij van St-Bernardus te bereiken.
Daar toe gekomen merkte Renaud dat hij af te rekenen had met een kapotte zadel 

Met een mooie dak terras konden we toch iets nuttigen buiten ja de weergoden waren ondertussen helemaal mee met ons

Op het terras werd er besloten om nog een extra lus toe te voegen aan de rit naar Bergues...
De rit ging verder en al vlug kwamen we via Houtkerque Frankrijk binnen

Nu en dan kwam ook eens de zon piepen we fietsten verder naar Herzele waar Jo na 65 km plat viel.

Via Wylder, West-Cappel bereikten we Bergues na 83 km de zadel van Renaud hield nog redelijk stand .
Dankzij Clement konden we plaats nemen op een gezellige terras

Nog 50 km naar het lokaal maar de wind zat nu volledig in ons voordeel we keerden terug via Tèteghem, Uxern, De Moeren,,Veurne, Wulpen, Nieuwpoort om na 132 km de af te sluiten in het lokaal.
Iedereen bedankte Clement voor de mooie rit en ook Koen en weerman Jo kregen een applausje voor hun kopwerk tijdens de rit.
Op naar een volgende rit.

Den voorzitter


Rit Franz in Holland 3 augustus 2019

Swaenekes :  Franz, Sabine, Edwin, Nico, Jo, Clement, Koen, Wes en den voorzitter
Afstand :  124 km
Moyenne : 28,1 km/u
Weer : 23 graden 

Woord vooraf : Deze rit was voorzien op pinkstermaandag maar de weer goden zaten ons tegen en werd deze rit verplaatst naar 3 augustus spijtig genoeg viel de nieuwe data te samen met de Jurgen Van de Walle classic maar we verkozen de rit van Franz op onze agenda te plaatsen.
Om 8 uur werd er afgesproken aan het lokaal om het vervoer  te regelen en dat  verliep zeer vlot we konden de rit naar Sint-Laureins aanvatten om 8.15 uur om na een uur rijden aan te komen  aan het Godshuis in St-Laureins.
Nog efkes gewacht achter Franz en hij legde de rit vakkundig uit.
Wat er ook niet mocht ontbreken was de start foto:

Omstreeks 9.30 uur konden we starten aan deze mooie tocht en straks zal je kunnen lezen dat we rare gehuchtjes passeerden....
Parcours : Via Sint-Laureins fietsten we naar Sint-Jan-in-Eremo, Bouchauterhaven,  en na 33 km Sas van Gent

En vanaf nu week Franz wat af van het parcours en de gps'en begonnen tegen te pruttelen...

We reden verder via Westdorpe, Zuiddorpe om na 50 onze eerste stop te bereiken in Axel waar Carolien en hond ons stonden op te wachten.

Na een deugdoende stop konden we de rit verder aanvatten naar Magrette, Zaamslagveer, onderweg kwamen we ook nog een weide tegen met kamelen, verder naar Schapershoek, Vogelfort en Nico was zeer benieuwd waar die fort zich bevond...helaas geen fort tegen gekomen.
hierna kregen we een mooie boulevaard onder onze wielen  De Schelde boulevard

Na 82 kmbereikten we onze 2 de stopplaats in Terneuzen op een beachbar..gelukkig had Edwin een bank kaart mee want Cash ontvangen kon niet en dat gebeurt meer en meer in Holland.

Na deze gezellige stop moest ikzelf de groep samen roepen  om het derde deel af te werken...

We fietsten nu terug richting Belgie via Boergat, Biervliet, Pyramide, Balhosteld om zo terug Oost Vlaanderen te berieken via Waterland-Oudeman, op 11 km van het einde bereikten we de roste muis voor onze laatste stop we hadden nu 112 km op de teller.

Een gezellig terras waar de cola, en andere frisdranken werden vervangen door Augustijn maar we verschoten van de kas ticket 65 euro voor 9 drankjes... het bleek onze kasticket nummer te zijn ... daardoor konden we nog 1 nuttigen om de terugweg naar het Godshuis aan te vatten.
Er werden daar ook plannen gemaakt om het volgende swaene weekend ergens in de streek te laten doorgaan..
Met zen allen werd Franz bedankt voor de mooie dag .
In het lokaal werd deze mooie dag afgesloten ....op 15 augustus onze volgende dag uitstap richting Watou - Berques...

Den voorzitter


Putters classic 1 juni 2019  113 km

Swaenekes :  Rudy, Wes, den voorzitter en gelegenheid swaeneke Dave (broer van Rudy)
Afstand : 113 km
Moyenne :
29,9 km/u
Weer : 22 graden

Woord vooraf :  Vorig jaar met enkele swaenekes deelgenomen aan deze cyclorit en het was zeker voor herhaling vatbaar een gevarieerd parcours in een licht heuvelachtige streek.
Een prima organisatie en verzorgde bevoorradingen.
Voor het eerst dit jaar was het fietsen in zomerse temperaturen maar we hebben ook een minpunt de swaene opkomst was povertjes .
Vandaar gaan we ook deze rit opnemen in onze kalender als jaarlijkse vaste rit op verplaatsing.
Om 8.15 uur afgesproken aan de swaene en met mijn nieuwe auto was het wat zoeken om de fietsen in te laden in de auto en dat lukte voortreffelijk.
Omstreeks 8.45 uur bereikten we de ruime parking net over het inschrijvings gebouw.
Daar was het nog wachten achter Dave en rond 9.15 uur konden we rit aanvatten.

Parcours :   We verlieten Oostkamp en direct namen de broers de kop positie, we bereikten via rustige wegen domein Lippensgoed, Kruiskerke, Ruiselede, Grammene, en net voor de eerste bevoorrading aan km 42 kregen we een eerste serieuze beklimming genaamd de Uitkijktoren en na 44 km kregen we in Kruishoutem een eerste bevoorrading.

Na deze stop kregen we een extra lus van 24 km met wat extra klimwerk nl.  in Ooike en na 58 km de Korte ast gelegen net na Mullem.
Onze rit passeerden Nokere, Ooike, Mullem, en Huise om dan terug in Kruishoutem een volgende bevoorrading we hadden nu 66 km op de teller

Nu was het grotendeels windop en Rudy zijn krachten verminderden niet van een beer gesproken we fietsten nu richting Zulte, Oeselgem, Dentergem om vervolgen onze laatste beklimming van de dag te doen nl. Poelberg en daarboven de laatste rustpost na 86 km

Nog 27 km te gaan en plots zag ik aan de ene kant ( rechts ) Hertsberge en aan de andere kant ( links ) Ruddervoorde verschijnen ja de dorpslijn lag op de baan.
Na een mooie rit bereikten we terug de startplaats na 113 km ja het was pas 13.30 uur en we waren er al.

Op de putters terras werd de dag afgesloten met een gratis Ename en een buf.
Als het volgend jaar past zal ik er zeker terug aanwezig  zijn.

Den voorzitter


Swaene weekend naar Kluisbergen -Zulzeke  10-12 mei 

Voor de 2 de maal in de club geschiedenis werd er een weekend georganiseerd dit maal naar Kluisbergen-Zulzeke.
Net zoals vorig jaar werd er  gekozen om met de fiets naar de vakantie woning te fietsen met een mogelijkheid om achter te komen en de zaterdag de rit mee te pikken.

Vrijdag 10 mei  2019 de heen reis 

Woord vooraf : Met tien swaenekes stonden we paraat aan het lokaal met name : Sabine, Clement, Jo, Wes, Nico, Steve, Kurt Q, Geert D., Rudy en Gino.
Edwin was er ook graag bij geweest maar hij moest om 17 uur naar een vergadering,  maar hij zag het zitten om met onze bagage naar ginder te rijden met de camoinette van Geert Casteleyn waarvoor dank.
Met volle zon konden we onze rit aanvatten en om 14 uur werd het startschot gegeven...

De heen rit werd uitgestippeld door Rudy en ging richting Snaaskerke, Gistel, Bekegem, Aartrijke waar we al enkele hoogtemeterkes kregen.
Hoe meer we het binnenland onder onze wielen kregen hoe meer bewolking we kregen en inderdaad in de omgeving van Ardooie begon het te druppelen en meer en meer gelukkig we konden schuilen in een café..

We  hadden toen ong. 50 km op de teller.

Na een halfuurtje was de regenbui over en konden we rit verder zetten richting Emelgem, Ingelmunster, Desselgem, Nieuwhove, Teigemberg, Kerkhove waar we enkele meters moesten ploeteren door een zandweg wegens werken

De rest van de weg was grotendeels via een fietspad naar Zulzeke en  omstreeks 18.15 uur bereikten we het huis en Edwin kwam ook juist toe.
We hadden 106 km op de teller.

Nu was het tijd om het huis te inspecteren en de  kamerverdeling te doen, frigo's te vullen en dankzij Marc voor de saus en kok van dienst Edwin werd de avond afgesloten met spaghetti een "wiitewijn"
Ja sommigen kozen  verstandig voor rode wijn of een jupilerke.
Na een gezellige avond en de bespreking van de 2 ritten konden we onze bedde opzoeken.

Zaterdag ochtend 11 mei  : 
Enkele swaenekes zouden omstreeks 9 uur arriveren met name : Koen, Franz, Jorrit , Yves O. en Rik en konden aan tafel aanschuiven voor een ontbijt wij hadden vooraf reeds van het ontbijt genoten en dankzij Edwin kregen we nog eieren met spek en ook de bijkomend bende konden genieten van zijn kook kunsten.
De ploegen werden verdeeld en omstreeks 10 uur de fiets op...
we reden tezamen tot aan de koppenberg  

En iets verder richting de oude spoorweg scheiden onze weg...

Zaterdag 11 mei - Weekend Kluisbergen rit toppers = A ploeg 

Het weer: Temperatuur tussen de 11 en 17 graden. Fris voor de tijd van het jaar maar toch veel beter dan eerder voorspeld.

Swaenekes: Clement, Rudi, Jo, Jorrit, Steve, Koen, Edwin.
Moyenne: 23,8 km/u
Afstand: 83,80 km

Woord vooraf: Na een stevig ontbijt startten de Swaenekes fris en monter tezamen met de P-ploeg.
Na een gezamenlijke fotoshoot bij de Reus van Melden, splitsten de wegen.
De P-ploeg besliste om het voorop gesteld parcours te volgen.

Parcours: Onder leiding van onze gids Rudy vervolgden we onze weg langs de Schelde richting Berchem enKerkhove. Daarna liep het geleidelijk aan bergop om onze eerste helling van de dag de Tiegemberg te beklimmen.
De paddestoel hebben we rechts laten liggen, daar onze secretaris er al mooie foto's van had.


Van daaruit reden we terug richting Kluisbergen om onze 2 de helling, de Kluisberg, te beklimmen.
Daarna de afzink naar het Waals gewest richting richting Amougies en Russeignies om van daaruit onze 3 de helling, de Knokteberg of de Cote de Trieu aan te vatten.
 Eens boven begonnen we toch al een beetje dorst te krijgen en stelden we voor om op het Kwaremontplein "In de Zunne" te gaan.

Dus vlug de lange afzink van de nieuwe Kwaremont genomen, de Paddestraat ook rechts laten liggen en na een korte omweg, voor onze kilometers, de Kwaremont afdokkeren.
Pech, geen bal was er open, dus dan maar verder richting de Ronde van Vlaanderenstraat naar d'Oude Hoeve.
https://www.hln.be/in-de-buurt/kluisbergen/cafe-d-oude-hoeve-heeft-nieuwe-uitbaters~ab9e6782/

Na een gekend streekbiertje te hebben genuttigd, gingen we onze tocht verder zetten. 

Maar de P-ploeg kwam op het juiste moment ook aan en we waren dan maar moreel verplicht om er nog een te nuttigen.
Na onze rustperiode en de nodige bierketonen konden we met verse moed de Paterberg beklimmen. Na de Paterberg fietsten we terug richting ons verblijf die we ook rechts lieten liggen en klommen we verder de Hotond of de Hoogberg op om dan richting Ronse te rijden.
Na een kleine sightseeing door de stad en een keer gezwaaid te hebben naar onze P-ploeg die weeral aan het genieten waren op een terras, reden we verder richting Kanarieberg.
Na de Kanarieberg zetten we rit verder langs de Kortekeer. Ondertussen was er de beslissing gevallen om de Reus van Melden erbij te nemen. Echter hadden we dit niet verwacht dat wij dit achter derny's zouden moeten doen. Jammer dat de motoren ietsjes trager waren dan ons.
Om de dag te vervolmaken hadden we nog afgesproken met de P-ploeg in Zulzeke in het Oud Gemeentehuis om gezellig na te praten over deze geslaagde rit en weekendje Swaene.
Met dank aan Rudy voor deze rit uit te stippelen.

Hellingen: Tiegemberg, Kluisberg, Knokteberg, Kwaremont, Paterberg, Hoogberg, Kanarieberg, Koppenberg.

EDWIN

Rit van de voorzitter : 

Swaenekes : Rik, Sabine, Wes, Nico, Kurt, Gino, Yves O en Marc
Woord vooraf : deze rit was ong. 84 km lang maar bevatte maar 2 serieuze heuvels en enkele terrasjes.
Het eerste terrasje was normaal voorzien na 40 km maar dat klopte precies niet ...
Parcours :   Tezamen met de A-ploeg vertrokken tot aan de koppenberg waar we een gezamelijke groep foto namen.
En daar scheidde onze wegen, voor de eerste maal moesten wij de oude spoorfietspad nemen tot aan de werkzaamheden waar we gisteren moesten door gaan maar via Kurt die op zijn gps zag dat er een andere mogelijkheid was en deze stuk niet moesten doen.
Hierna fietsten we een lange stuk langs de schelde richting Oudenaarde tot aan het golfterrein waar we de afslag namen richting Petegem-aan-de-schelde .
Tot hier ging alles goed maar in de vondelstraat begaf pots mijn gps het en in plaats van de wes te volgen reden we rechtdoor en daardoor in plaats van 40 km bereikten we onze eerste terras al na 30 km in Oudenaarde.
Na een discussie besloten we toch plaats te nemen op een zonnige plaats.

Nu opletten en blijven kijken naar de gps toestellen en bereikten we Leupegem en namen we voor de tweede keer de oudespoorweg (fietspad) tot aan de afslag van Kwaremont en kregen we de heuvelzone van ons parcours.
Plots zag ik de Rond Van Vlaanderenstraat waar ik een leuk café wist te zijn D'oude Hoeve en wie waren daar ook inderdaad onze A-ploeg 

We hadden 44 km op de teller en via de Karnemelkstraat bereikten we reeds onze volgende terras in Ronse en toen we plaats namen op terug een zonnige terras passeerden nog de A-Ploeg.

Efkes zwaaien en na deze stop onze eerste serieuze beklimming de kanarieberg..

Na deze beklimming werd het afdalen naar het centrum van Zulzeke en café Het gemeentehuis waar de a-ploeg ons stond op te wachten.

Het was een toffe dag voor beide groepen de zaterdagavond werd afgesloten met tepanyaki en rode wijn... en pintjes

Ja de avond was voor sommigen zwaar aan het worden en één voor één zochten we terug onze bedde op.

Zondag 12 mei de terugweg

De terugweg werd in één gestoken door Edwin en was iets anders of de heen reis de rit deed volgende dorpen aan Zulzeke, Tiegem, Nieuwenhove, Sint-Elooi Vijve, Sint-Baafs-vijve, Koolskamp, waar we 50 km voor het einde een stop had in café De Uil.
We fietsten verder naar Edewalle, Ichtegem, Moere , Zevekote en Leffinge waar alles vrijdag begon aan Café De Swaene.
En dit na precies 100 km het weekend werd nog uitbondig besproken in het lokaal, dankzij de weer goden en het gezelschap mogen we terug spreken van een geslaagde weekend.

Den voorzitter


Rit naar Kemmel   1 mei 2019

Swaenekes :  Clement, Koen, Rudy, Geert D., Nico, Sabine, Bram, Johan V., Jo, Edwin, en Wes
Afstand : 134 km
Moyenne : 28,7 km/u
Hoogtemeters : 476 meters

Woord vooraf : Als voorbereiding van het swaeneweekend werd er besloten om op deze feestdag een rit te doen naar Kemmel om zo wat hoogtemeterkes op te doen.
11 swaenekes waren paraat op deze grijze dag met 9 graden maar het was bijna windstil en dat was lang geleden.
Voor sommigen zal het de langste afstand worden vandaag en ik was ook benieuwd hoe mijn voetje het ging stellen.
Om 8.30 uur konden we rit aanvatten.

Parcours : Met op kop onze vaste kop trekkers Clement, Rudy en Edwin.
De heenweg ging langs de vaart naar Rattevalle waar we de brug overstaken naar Mannekensvere en langs de Ijzerdijk naar Pervijze, Oostkerke, Oudekapelle, Nieuwkapelle, Boezinge maar na 46 km werd er plots halt geroepen vanuit het peloton blijkbaar had Nico wat "stront" op zijn hand ja het was raar...

Na deze korte stop begon het wat  heuvelachtig te worden; we bereikten nu de rand van Ieper na 49 km .
Jammer van het grijze wolkendek dat we de vergezichten niet konden bewonderen op zijn mooist.
En in de verte zagen we ook al de kemmelberg sommigen begonnen al wat te zweten het gevoels temperatuur was plots met 3 graden gestegen.
Na 56 km bereikten we Kemmel city en kon de beklimming aangevat worden.
Elk op zijn eigen tempo omhoog , Clement besloot om Sabine te vervoegen en langs de Monteberg naar Westouter te fietsen waar er een stop voorzien was.

Na de beklimming fietsten we verder naar De Monteberg, Dranouter, Loker en daarna na 64 km nog de rodeberg om zo af te dalen naar Westouter
Op een terras naast het Peenhof zaten Sabine en Clement ons op te wachten.
Tijdens het nuttigen van een St. Bernardus en voor andere een cola kregen we nog een passage te zien van Old timers.

De terugweg kon aangevat worden onder leiding van Rudy.
We bereikten Sint-Jan-Ter-Biezen, Proven, en na 87 km Vleteren maar we passeerden de paters zonder te stoppen mss was dat het beste want we hebben al veel straffe verhalen gehoord na een stop in De Vrede.
Na Vleteren nam Clement terug het voor trouw.
We reden  verder naar Pollinckhove, Alveringem, Avekapelle, Booitshoeke, Schore, Spermalie om na 134 km terug de Swaene te bereiken.
Iedereen was tevreden van het parcours en de afstand was juist genoeg ja het was een goede voorbereiding op ons weekend en mijn voetje heeft de rit ook goed doorstaan.

Den voorzitter


Openingsrit zaterdag 2 maart 2019

swaenekes :  Clement, Sabine, Yves Q, Raepe, Nico, Franz, Wes, Edwin, Rudy, Koen, Steve, Jo, Jorrit, Eddy, en Renaud

Woord vooraf :  Op deze zaterdag werd voor de meeste terug de koersfiets van de haak gehaald en mochten we 15 swaenekes verwelkomen op deze zaterdag ochtend.
Eerst werd er nog een prente genomen voor de plaatselijke kranten en daar mochten we 18 swaenekes verwelkomen ikzelf mocht er ook niet ontbreken na mijn operatie en met pijn in mijn hart konden ze de  rit aanvatten omstreeks 9 uur.
Op deze eerste rit van het nieuw seizoen was ook de wind aanwezig.

Parcours :  Met koptrekkers Clement, Rudy en Edwin ging het richting Spermalie, naar Diksmuide, Lo Reninge waar het keer punt was, naar Alveringem, Veurne en vanaf nu was het grotendeels wind achter .
Onderweg was er ook wat motregen aanwezig maar dat kon de pret of inspanning niet bederven.

Na 80 km bereikten ze terug het lokaal en voor sommigen was het meer of voldoende

De eerste rit werd afgesloten men een schop of 2 tegen de toog en een lekkere spaghetti ikzelf voegde ook weer toe en hoorde wat verhalen van een geslaagde openingsrit "kwiel kwiel"

Een nieuwe seizoen kan terug starten...

Den voorzitter