Maandag ritten 2019 

Maandag 13 mei : 

Swaenekes :  Nico, Koen, Steve, Wes, Edwin, Clement, Yves O, Geart, Kurt Q, Rudy, Jurgen, Marc, Sabine en Jo
Weer : 8 graden en een pittige windje
Afstand : 70 km
Moyenne : 30 km/u
Dit maal een klein verslag na het weekend werd er gereden naar de Uitkerkse polders.


Maandag 6 mei : 

Swaenekes : Geert D., Jo, Jorrit, Nico, Steve, Yves O., Geart, Geert C, Wes, Clment, Edwin, Rik, Koen, Rudy, Danny, Dimi, Jurgen en Marc
Weer : Veel te koud voor de tijd van het jaar amper 5 graden
Moyenne : 31,4 km/u
Afstand : 73 km
Woord vooraf :  Op deze frisse avond amper 5 graden , Koen en mezelf kozen toch voor een korte broek achteraf hadden we toch beter een wat langere broek aangedaan maar ja flandriens kijken normaal daar niet achter uiteindelijk besefte ik toch dat ik geen echte flandrien ben.
Stipt 18.15 uur konden we de rit aanvatten 1 voordeel vanavond de wind viel mee...
En Rudy koos voor zijn mtb want zijn koersvélo was bij de fietsen docteur.
Parcours :  De rit ging via Mannekensvere naar de ijzerdijk, Stuivenkenskerke, Diksmuide, Lo-Reninge, Sint-Jacobskapelle, en net voor Eggewaartskapelle kreeg Danny af te rekenen met een platte tube de herstellers vonden een stukje glas maar 3 km verder was het weer van dat blijkbaar was zijn binnenband wat beschadigd na deze stops konden we onze weg inkorten richting het lokaal via Booitshoeke, Schore, Slijpe en na 73 km bereikten we terug het lokaal.

Terug een super ritje dankzij Edwin, Clement en Rudy
Après : Vandaag was het een korte stop en dar zal wel te maken hebben met de koude
Ja vanaf nu zou het toch mogen verwarmen...

Den voorzitter 


Maandag 29 april : 

Swaenekes : Geert D, Jo, Jorrit, Nico, Kurt Q., Geert C., Wes, Clement, Edwin, Sabine, Rik, Koen, Steven G., Rudy, Jurgen, Marc, Bram en gelegenheid swaeneke Peter Bernard.
Weer : Pittige wind en een gevoels temperatuur van 8 graden
Moyenne : 29,6 km/u
Afstand : 72 km

Woord vooraf : Vandaag mochten we 17 swaenekes en 1 gast verwelkomen voor onze maandagrit
We gingen een grotere versie doen van de facteur route.
Parcours : Om 18.15 uur konden we onze rit aanvatten en ging het richting Sint-Joris, Beerst, Koekelare, Edewalle, Driekoningen, Aartrijke en via de zeeweg fietsten we richting Bekegem, Roksen om zo Oudenburg te bereiken.
De wind was grotendeels in ons nadeel maar gelukkig aan de vaart Oudenburg - Leffinge was het lichtjes in ons voordeel.
Terug een schone rit en we hadden vandaag ook enkele hoogte meterkes .
Na 72 km bereikten we terug het lokaal en werd er nog met een  stutje en wat gerstenat nog wat na gepraat van deze avondrit.

Den voorzitter

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Maandag 22 april :

Swaenekes: Geert D., Jo, Jorrit, Gino, Geert C, Wes, Clement, Edwin, Sabine, Franz, Rik, Koen, Joerie, Rudy, Bram en Marc
Weer : 18 graden
Moyenne : 30,4 km/u
Afstand : 72 km

Woord vooraf : Op deze paasmaandagavond was de opkomst groot het zal wel een grotendeels met het weer te maken hebben.
Plots kwam Marc te voorschijn en hij dacht dat het nog herfst was lange broek, trui met lange mouwen ik begon al te zweten van hem te zien.
Als Marc terug in zomer tenue te voorschijn kwam konden we de rit aanvatten.
Na lange twijfeling was Joerie ook van de party.
Het startschot werd gegeven om 18.15 uur.
Parcours : Eerst wind op richting Snaaskerke, Oudenburg, Plassendale, Sint-Pieters, Sint-Jan-op-den-dijk om zo de Uitkerkse polders te bereiken.
De terugweg kon aangevat worden via Vlissegem, Klemskerke, Plassendale, Oudenburg en in  Snaaskerke nog een extra lus via Schorre om na 72 km terug Leffinge te bereiken.
Iedereen tevreden van de rit en onderweg geen speciale dingen te vermelden, Joerie heeft zijn rit ook goed doorstaan nu nog volhouden en niet meer twijfelen.

Après: Met de nodige 33'ers en voor enkele wat zwaardere stuf werd de avond afgesloten met ook nog een stutje van het huis.

Den voorzitter

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Maandag 15 april : 

Swaenekes : Geert D., Nico, Steve, Wes, Clement, Edwin, Sabine, Rik, Koen, Rudy, Renaud, Geart, Marc, Danny en gelegenheid swaeneke Ivo
Weer : 10 graden en een pittig windje
Moyenne : 29,1 km/u
Afstand : 62 km

Woord vooraf : Stipt om 18.15 uur stonden 15 fietsers klaar om te vertrekken maar dat was buiten onze cafébaas gerekend de sterkste swaenekes moesten nog efkes wat verhuizen.
Omstreeks 18.30 uur konden we starten met een herrezen voorzitter ( ikke dus ) die ermee inzat om te kunnen meegaan met die toppers die toch al een tijdje bezig zijn met fietsen.
Ikzelf had 8 weken niet meer op de fiets gezeten maar onder  inpuls van de swaenekes toch besloot om mee te fietsen met hen.
Parcours : Met clement en Rudy op kop werd er besloten om een rit te doen richting St-Pieters het was een pittig windje vandaag en de rit zelf ging richting Snaaskerke, OUdenburg, Plassendale, Stalhille, Meetkerke, St-Pieters, Varsenare, Snellegem, Zerkegem, Bekegem, Snaaskerke om zo na 62 km terug aan te komen aan  het lokaal.
We kregen geen pech vandaag en ikzelf moest nu en dan stoempen om te kunnen volgen en ik kreeg ook nu en dan ene duwtje in de rug, mijn rug doet er nog altijd pijn van LOL.

Après :  nog een gezellig na praat en de stutjes werden klaar gemaakt door de E- ladys die ook al met 5 waren.
En ik ben blij dat ik terug kan fietsen en niet te veel  ginder ondervond van de snelheid en de afstand.

Den Voorzitter

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Maandag 8 april : 

Swaenekes :
Clement, Rudy, Danny, Wes, Nico, Geert C., Steve, Sabine, Renaud, Koen, Rik, Marc en gelegenheid swaeneke Peter Bernard
Weer : Eerst droog en het laatste halfuur regen
Moyenne : 29,8 km/u
Afstand : 60 km
Après : De stutjes waren gereed maar door de regen op het einde waren er enkele direct naar huis gefietst.
Zeker stutjes genoeg  lol

Den voorzitter verslag van horen zeggen

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Maandag 1 april : 

Swaenekes : Clement, Wes, Sabine, Renaud, Jurgen, Koen, Nico, Rudy, Edwin, Steve, Danny  en gelegenheid swaeneke Sven (zoon van Renaud)

Woord vooraf :  Vanavond stond onze eerste maandagavond rit van het nieuwe seizoen op het programma.
We mochten meteen 11 swaenefietsers verwelkomen, alsook Sven (zoon van Renaud) die voor de eerste keer mee fietste.Zoals gewoonlijk startten we om 18u15 aan ons lokaal.
Parcours : Onder leiding van onze vaste koptrekkers Clement, Rudy en Edwin ging het via Zevekote en Moere richting Ichtegem waar we met de beklimming van de Keiberg ook enkele hoogtemeters meepikten.
Terug gegroepeerd vervolgden we onze route via Wijnendale richting Zedelgem en Nieuwege waar we aan de terugweg via de Brugse Vaart begonnen.
Na goed 2 uurtjes en 62km fietsen bereikten we net voor het invallen van de duisternis terug Leffinge.

Après : De avond werd naar goede gewoonte afgesloten met een "stuutje" (bedankt voorzitter) en een drankje.

Op naar de volgende ...

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------