Maandag ritten 2019 

Maandag 19 augustus

Swaenekes : Nico, Koen, Steve, Geert, Wes, Steven, Franz, Gino, Geert D., Rudy, Renaud en Jurgen
Weer  : veel wind maar droog 18 graden
Moyenne : 30,6 km/u
Afstand : 67 km

Woord vooraf : Vandaag stond er een stevige wind en de vraag was wie gaat er kop fietsen ?
Rudy onze beer zag het zitten en Koen wilde ook een stuk doen.
Omstreeks 18.20 uur konden we starten en net zoals vorige week ging het richting Adinkerke
Parcours : Met Rudy en Koen op kop ging het richting Schuddebeurze , Nieuwpoort, naar Oost-Duinkerke en daar tussenin kregen we de eerste platte band van de avond het was Jurgen.
Ondertussen spraken Steven en Rudy af welke richting we verder gingen doen we zouden naar Adinkerke fietsen en daar enkele ommetjes maken.
Steven had ook al wat kopwerk gedaan, we fietsen verder naar Koksijde, Adinkerke en vanaf nu was het grotendeels windachter via Bulskamp, Veurne , Nieuwpoort en ter hoogste van het Albert monument was het mijn beurt voor een platte tube.
Na 67 km bereikten we terug het lokaal.
Après : het was terug in orde een natje en een  droogje en wat na gepraat van de rit naar Watou, ook even besproken voor onze volgende dag uitstap op 31 augustus welke toer we zouden doen we gaan de wind afwachten welke richting.

Den voorzitter


Maandag 12 augustus 

Swaenekes : Nico, Jo, Wes, Gino, Franz, Marc en Geert D.
Weer : dreigende regen wolken maar buiten een vlaagje een droge rit en 18 graden
Moyenne : 30,5 km/u
Afstand : 72 km
Woord vooraf : Met een regenachtige dag waren er toch 7 swaenekes afgekomen en via de buienradar konden we zien dat het langs de kustlijn droog ging blijven, doordoor ging de rit naar Ghyvelde.
Vandaag waren Jo en Nico de parcoursmeesters en groten deels de kopmannen van dienst en nu en dan fietste Wes en ikzelf ook een stukje kop.
Omstreeks 18.20 uur kon de rit aanvatten...
Parcours : We fietsten richting Westende, waar Gino ons op de gevoelige plaat vast legde.

We reden verder naar Nieuwpoort, Koksijde, De Panne waar we een klein vlaagje over ons kregen maar het was het klappen niet waard nu ging de rit verder naar Adinkerke, Bray dunes, Ghyvelde waar het keer punt was .
Via Veurne, Nieuwpoort om  na 72 km terug het lokaal te bereiken.
Après : Het was een gezellige après en deze keer geen stutjes maar party mix.

Den voorzitter 


Maandag 5 augustus

Swaenekes : Edwin, Wes, Koen, Jo, Renaud, Steve, Geart, Franz en Rudy
Weer : bewolkt en redelijk wat noordwestenwind
Moyenne : 30,8 km/u
Afstand :  71 km
Woord vooraf: We hadden net het nieuws gehoord over de valpartij van Bjorg Lambrecht en hoopten dat het allemaal zo erg niet was.....
Parcours: Schore-Mannekensvere-Oostkerke-Oudekapelle-Nieuwkapelle-Lo-Reninge-Alveringem-Lampernisse-Oostkerke-Pervijze-Schore-Slijpe-Leffinge.
Après: Op het menu stonden SSS (Self Service Stuutjes) en enkele vazen gerstenat.
Woord achteraf: Bij aankomst in de Swaene vernamen het trieste nieuws van Bjorg Lambrecht.... 

Rudy


Maandag 29 juli : 

Swaenekes : Edwin, Rudy, Clement, Wes, Nico, Jo, Jorrit, Rik, Jurgen, Renaud, Joerie, Brian, Yves Q, Geart en 3 gasten Sven, De Portugees en een toerist die onze club ontdekte via de site

Weer: zwoele zomeravond
Afstand: 75 km
Moyenne: 31.2.
Woord vooraf: Na een lange afwezigheid was het leuk om Yves Q er weer bij te hebben. Clement die vandaag eens geen kopwerk zou doen en Geart die een technisch probleempje had bij de start. Parcours: Via Gistel en Westkerke en de zeeweg tot aan 3 koningen (Torhout). Daarna via Zedelgem en Varsenare tot aan de brugse vaart. Over de brug rechts tot voorbij de betonfabriek, links via de oude dijken over Stalhille tot aan Plassendale waar Yves huiswaarts trok. Daar werd besloten, omdat we toch met zo veel waren, om eens de grote baan langs de vaart te nemen tot Leffinge. Na een discussie met een toeterende Johnny waarbij we er hem op attent maakten dat we vanaf 15 man op de baan moeten rijden was het toch wel eens leuk om de laatste 10 km langs de andere kant te rijden. Wat wij, de koptrekkers, niet wisten was dat Brian, Joerie en de portugees al in Zedelgem de groep verlaten hadden zodat we eigenlijk niet meer met 15 waren. Sorry aan Johnny Turbo....
Après: Op het terras werden de stuutjes met veel finesse belegd door Edwin en Jo, waar we het gezelschap kregen van Yves O, die schilderwerken moest uitvoeren, en Raepe die een solo ritje afhaspelde. 

Rudy


Maandag 22 juli : 

Swaenekes :  Geert D, Jo, Steve, Gino, Wes, Edwin, Franz, Rik, Koen, Joerie, Raepe, Rudy, Renaud, Jurgen en gelegenheid swaenekes JP, Raf en een portugees.
Weer : pittig windje en 22 graden
Afstand : 74 km 
Moyenne : 30,6 km
Woord vooraf :
Stevige opkomst en met een westenwind ging de rit richting Noord-Frankrijk  met parcours meesters en koptrekkers Rudy en Edwin konden we om 18.15 uur starten met de rit.
Parcours : Leffinge-Lombarsijde- Nieuwpoort- Oost-Duinkerke, Koksijde, Adinkerke om na 36 km het keer punt in Ghyvelde te bereiken.
We fietsten terug via De Moeren, Veurne, Wulpen, Nieuwpoort om na 74 km het lokaal te bereiken
Tijdens de terug weg had Koen nog af te rekenen met een platte tube.
Après : door de overrompeling op de swaene terras besloten ons achteraan plaats te nemen en de stutjes moesten we deze keer zelf beleggen ...Hilde was op de afspraak maar Marc zei ze gaan het zelf doen.

Den voorzitter


Maandag 15 juli : 

Swaenekes :  Clement, Edwin, Koen, Steven, Wes, Renaud, Marc, Steve, Franz en Rudy
Weer: bewolkt 
Afstand : 69
Parcours: zevekote, Ichtegem, wijnendale, Zedelgem, varsenare, stalhille, plassendale en langs de vaart terug met een ommetje langs de schorre en via de kromme elleboog naar leffinge.
Après: het gespreksonderwerp was, de langdurige afwezigheid van de voorzitter....


Maandag 8 juli : 

Swaenekes :  Edwin, Koen, Joerie, Steve, Steven, kurt Q, Jo, Jorrit, Geert D., Wes, Marc en Renaud
Weer : gevoels temperatuur 14 graden en een pittige wind
Afstand : 74 km
Moyenne : 31,6 km/u
Woord vooraf : Onze vaste koptrekkers Rudy en Clement waren vanavond niet aanwezig gelukkig was Edwin er wel en stelde voor om de Uitkerkse polders aan te doen.
Probleemke wie ging Edwin vervoegen als kopman ? en deze plaats werd in het doorgaan ingevuld door Koen.
Omstreeks 18.15 uur konden we de rit aanvatten.
Parcours : We fietsten richting Snaaskerke, Oudenburg, Stalhille, Meetkerke, Zuienkerke, Sint-jan -op-den dijk Uitkerkse polders en daar nam Jorrit het kopwerk over van Koen.
We keerden terug via Vlissegem, Klemskerke, PLassendale, Oudenburg, Snaaskerke om na 74  km terug het lokaal te bereiken.
Bedankt Edwin voor de mooie rit en ook dank aan Koen en zeker aan onze nieuwe koptrekker Jorrit sterke prestatie.
Après : Was terug zoals gewoonlijk in orde en een speciale dank aan Kurt voor de traktatie voor zijn verjaardag.

Den voorzitter


Maandag 1 juli : 

Swaenekes :  Koen, Nico, Edwin, Clement, Jurgen, Bram, Steven, Sabine, Jo, Jorrit en Wes
Weer : zonnig en 17 graden
Afstand : 68 km
Moyenne : 31,3 km/u
Parcours : De rit ging richting Zevekote, Moere, Moerdijk, Eernegem, Zedelgem,Varsenare, Sint-Pieters waar he keerpunt was vervolgens Plassendaele, Oudenburg, Snaaskerke om 68 km terug Leffinge te bereiken.


Maandag 24 juni : 

Swaenekes : Geert D., Jorrit, Nico, Steve, Wes, Clement, Edwin, Sabine, Koen,Rudy, Danny, Renaud, en 3 gelegenheids swaenekes : patrick, Sofie en Peter Bernard
Weer : zonnig
Afstand : 80 km
Moyenne :  30,6 km/u

Woord vooraf : Op deze zomerse avond was er een redelijke opkomst maar toen we wilden starten begon het wat te druppelen gelukkig het was minim en konden we stipt om 18.15 vertrekken.
Van de regen hadden tijdens de rit geen last meer van.
Rudy en Clement hadden voor ons een mooie rit voor ons petto.

Parcours :  We fietsen richting Westende, Lombarsijde , Nieuwpoort, Oost-Duinkerke, Koksijde, Sint-Idesbald, De Panne , Adinkerke om nu de grens over te steken tot aan het keerpunt in Ghyvelde.
We keerden terug via Veurne , Avekapelle naar Schore, Sint-Pieterskapelle ,Slijpe om na 80 km terug het lokaal te bereiken.
Het was een super rit met enkel maar positieve commentaren.
Après : 
De après konden we op de terras nuttigen en uiteraard het onderwerp was het overlijden van Gerrit.
We kregen nog een rondje van de jarige Nico .
We kregen ook nog een opmerking van Patrick voor de mooie schone rit en het tempo die gelijkmatig was zonder enkele pieken maar dat zijn we gewoon van Clement, Rudy en Edwin.


Den voorzitter


Maandag 17 juni : 

Swaenekes :  Clement, Rudy, Nico, Edwin, Marc, Rik, Danny, Renaud en Steven.
Weer: Zonnig en 17 graden 
Afstand: 74 km
Moyenne: 33.1

Woord vooraf: Magere opkomst op deze zonnige maandag. Zouden de bierfeesten hiervoor verantwoordelijk zijn?
Parcours: Van bij de start werd meteen duidelijk dat er vandaag deftig zou doorgereden worden. Via Slijpe en Mannekensvere reden we langs de IJzer richting Diksmuide. Aan Tervate besloot Rik om terug te keren.
Zijn knie was blijkbaar onvoldoende hersteld.
Van Diksmuide ging het in sneltempo langs de knokkebrug naar Fintele waar we volgens Clément voor zaten op het uurschema.
Op weg naar Alveringem kwamen we langs de vaart een 5-tal kasseistrookjes tegen. Van Alveringem langs Eggewaartskapelle en de gekende weg over Booitshoeke, Schore, Slijpe en rond 20u30 kwamen we aan ons lokaal.
Bij mijn weten de snelste rit sedert het bestaan van de Swaenefietsers.
Après: Gezellige après met alles erop en eraan.

Rudy


Maandag 10 juni : 

Swaenekes :  Rudy, Yves O, Nico, Marc en Geert D
Weer : warm maar regenachtig
Moyenne :   30,6 km/u
Afstand : 75 km
Woord vooraf  :  Normaal was er een rit gepland in Sint-Laureins deze ochtend maar met de slechte weer voorspelling werd er besloten om de rit af te schaffen.
De rit van maandag avond ging gewoon door.
Met z'n zessen paraat aan de swaene maar met de voorspelling dat het ging regenen rond 20 uur werd er getwijfeld of we zouden fietsen of niet Renaud die aanwezig was met z'n nieuwe swaenekledij besloot om terug naar huis te fietsen.
Wij besloten te fietsen tot het ging regenen normaal dus een korte rit maar we reden richting Brugge en van veel regen buiten enkele spetters zagen  we toch  zitten om door te rijden naar de Uitkerkse polders.
De laatste 20 km's was het toch van dat regen en nog eens regen pfff...
Wat er ook opviel vanavond rudy reed gans de rit op kop en de rest nam ook een stuk kop op zijn rekening naast Rudy ja zelf ikke heb ook 10 km op kop gefietst en dat was lang geleden.
Parcours : Leffinge, Snaaskerke,  Oudenburg,  Plassendale, Sint-Pieters, Sint-Jan -Op-Den -Dijk, Uitkerkse polders, Zuienkerke, Meetkerke, richting vaart en daar begon de hemel sluizen op te gaan, vervolgens Plassendale, Oudenburg, Gistel, om na 75 terug het lokaal te bereiken.
We deden als waterkiekens nog een korte après.
Toch was iedereen te vreden van de rit, en nu mag de echte zomer beginnen..

den voorzitter


Maandag 3 juni : 

Swaenekes :  Clement, Rudy, Nico, Wes, Jo, Rik, Marc, Sabine, Steve, Kurt, Geart, Renaud, Yves O., Johan S en gelegenheid swaeneke Peter Bernard
weer : Zonnig met een zw-wind
Moyenne : 31 km/u
Afstand : 76 km
Woord vooraf: Ondanks de vermoeidheid konden we Clement toch weer overtuigen om op kop te rijden. We zouden ongeveer dezelfde rit doen als vorige week maar tijdens de rit besloten we toch om hier en daar wat wijzigingen aan te brengen. Iets wat bij iedereen in de smaak viel.
Parcours: De rit verliep aan een goed onderhouden tempo langs Slijpe, Schore, Stuivekenskerke, Oostkerke, Oudekapelle, Nieuwkapelle, Fintele, Polinkhove, Alveringem, Lampernisse, Oostkerke, Pervijze, Schore, Slijpe en Leffinge.
Après: Gezellige après waar zelfs de Sangria niet ontbrak. 

Rudy 


Maandag 27 mei :

Swaenekes : Sabine, Geert D, Jo, Nico, Kurt Q, Yves O, Wes, Clement, Rik, Koen, Rudy, Dimi, Jurgen, Marc, en gelegenheids swaeneke Dave
Weer : 14 graden en een pittig windje
Afstand : 75 km
Moyenne : 31, 4 km/u
Woord vooraf :  Vandaag met 14 swaenekes en 1 gelegenheid swaeneke dave aanwezig op onze wekelijkse maandag rit en het was lang geleden maar het was een pittige westenwind dus de baan kapiteins kozen om richting Diksmuide te fietsen.
Parcours :  Met Rudy en Clement op kop reden we richting Mannekensvere, Ijzerdijk, Stuivekenskerke, Oude kapelle waar plots Nico het overnam van Rudy .
Van hieruit reden we naar Nieuwkapelle, Lo-Reninge en Nico liet het werk terug over aan Rudy maar het mag gezegd worden sterk van Nico.
Vervolgens Lampernisse, Oostkerke, Pervijze, Schore, Spermalie, Slijpe en Leffinge na 75 km .
Het was terug een mooie rit en achteraf nog efkes napraten met een stutje en een drankje.


maandag 20 mei : 

Swaenekes : Sabine, Clement, Rudy, Wes, Yves O., Jo, Marc, Nico, en Geert D.
Weer : 11 graden en een pittig noord westen wind.
Afstand : 75 km
Moyenne : 29,3 km/u
Woord vooraf : vandaag een wat povere opkomst en met de dreigende zware bewolking richting Brugge werd er besloten door de parcours meester Rudy en Clement om eens naar het buitenland te fietsen.
Parcours : De rit ging richting Nieuwpoort, Oostduinkerke, Koksijde, Adinkerke waar we toch enkele franse fiestwegels onder onze wielen geschoven kregen "pit en bulte" en da reden we het buitenland binne via Ghyvelde en fietsten we terug via De Moeren, Veurne , Wulpen , Nieuwpoort, Slijpebrug om   na 75 km terug het lokaal te bereiken.
Bedankt aan Rudy en Clement voor de rit het was eens iets anders.
De avond werd afgesloten met een na bespreking van de parkfeesten, een natje en een stutje.
Maar vanaf nu zou het toch wat warmer mogen worden ... en  kunnen we de après  eens afsluiten op den terras.

den voorzitter


Maandag 13 mei : 

Swaenekes :  Nico, Koen, Steve, Wes, Edwin, Clement, Yves O, Geart, Kurt Q, Rudy, Jurgen, Marc, Sabine en Jo
Weer : 8 graden en een pittige windje
Afstand : 70 km
Moyenne : 30 km/u
Dit maal een klein verslag na het weekend werd er gereden naar de Uitkerkse polders.


Maandag 6 mei : 

Swaenekes : Geert D., Jo, Jorrit, Nico, Steve, Yves O., Geart, Geert C, Wes, Clment, Edwin, Rik, Koen, Rudy, Danny, Dimi, Jurgen en Marc
Weer : Veel te koud voor de tijd van het jaar amper 5 graden
Moyenne : 31,4 km/u
Afstand : 73 km
Woord vooraf :  Op deze frisse avond amper 5 graden , Koen en mezelf kozen toch voor een korte broek achteraf hadden we toch beter een wat langere broek aangedaan maar ja flandriens kijken normaal daar niet achter uiteindelijk besefte ik toch dat ik geen echte flandrien ben.
Stipt 18.15 uur konden we de rit aanvatten 1 voordeel vanavond de wind viel mee...
En Rudy koos voor zijn mtb want zijn koersvélo was bij de fietsen docteur.
Parcours :  De rit ging via Mannekensvere naar de ijzerdijk, Stuivenkenskerke, Diksmuide, Lo-Reninge, Sint-Jacobskapelle, en net voor Eggewaartskapelle kreeg Danny af te rekenen met een platte tube de herstellers vonden een stukje glas maar 3 km verder was het weer van dat blijkbaar was zijn binnenband wat beschadigd na deze stops konden we onze weg inkorten richting het lokaal via Booitshoeke, Schore, Slijpe en na 73 km bereikten we terug het lokaal.

Terug een super ritje dankzij Edwin, Clement en Rudy
Après : Vandaag was het een korte stop en dar zal wel te maken hebben met de koude
Ja vanaf nu zou het toch mogen verwarmen...

Den voorzitter 


Maandag 29 april : 

Swaenekes : Geert D, Jo, Jorrit, Nico, Kurt Q., Geert C., Wes, Clement, Edwin, Sabine, Rik, Koen, Steven G., Rudy, Jurgen, Marc, Bram en gelegenheid swaeneke Peter Bernard.
Weer : Pittige wind en een gevoels temperatuur van 8 graden
Moyenne : 29,6 km/u
Afstand : 72 km

Woord vooraf : Vandaag mochten we 17 swaenekes en 1 gast verwelkomen voor onze maandagrit
We gingen een grotere versie doen van de facteur route.
Parcours : Om 18.15 uur konden we onze rit aanvatten en ging het richting Sint-Joris, Beerst, Koekelare, Edewalle, Driekoningen, Aartrijke en via de zeeweg fietsten we richting Bekegem, Roksen om zo Oudenburg te bereiken.
De wind was grotendeels in ons nadeel maar gelukkig aan de vaart Oudenburg - Leffinge was het lichtjes in ons voordeel.
Terug een schone rit en we hadden vandaag ook enkele hoogte meterkes .
Na 72 km bereikten we terug het lokaal en werd er nog met een  stutje en wat gerstenat nog wat na gepraat van deze avondrit.

Den voorzitter

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Maandag 22 april :

Swaenekes: Geert D., Jo, Jorrit, Gino, Geert C, Wes, Clement, Edwin, Sabine, Franz, Rik, Koen, Joerie, Rudy, Bram en Marc
Weer : 18 graden
Moyenne : 30,4 km/u
Afstand : 72 km

Woord vooraf : Op deze paasmaandagavond was de opkomst groot het zal wel een grotendeels met het weer te maken hebben.
Plots kwam Marc te voorschijn en hij dacht dat het nog herfst was lange broek, trui met lange mouwen ik begon al te zweten van hem te zien.
Als Marc terug in zomer tenue te voorschijn kwam konden we de rit aanvatten.
Na lange twijfeling was Joerie ook van de party.
Het startschot werd gegeven om 18.15 uur.
Parcours : Eerst wind op richting Snaaskerke, Oudenburg, Plassendale, Sint-Pieters, Sint-Jan-op-den-dijk om zo de Uitkerkse polders te bereiken.
De terugweg kon aangevat worden via Vlissegem, Klemskerke, Plassendale, Oudenburg en in  Snaaskerke nog een extra lus via Schorre om na 72 km terug Leffinge te bereiken.
Iedereen tevreden van de rit en onderweg geen speciale dingen te vermelden, Joerie heeft zijn rit ook goed doorstaan nu nog volhouden en niet meer twijfelen.

Après: Met de nodige 33'ers en voor enkele wat zwaardere stuf werd de avond afgesloten met ook nog een stutje van het huis.

Den voorzitter

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Maandag 15 april : 

Swaenekes : Geert D., Nico, Steve, Wes, Clement, Edwin, Sabine, Rik, Koen, Rudy, Renaud, Geart, Marc, Danny en gelegenheid swaeneke Ivo
Weer : 10 graden en een pittig windje
Moyenne : 29,1 km/u
Afstand : 62 km

Woord vooraf : Stipt om 18.15 uur stonden 15 fietsers klaar om te vertrekken maar dat was buiten onze cafébaas gerekend de sterkste swaenekes moesten nog efkes wat verhuizen.
Omstreeks 18.30 uur konden we starten met een herrezen voorzitter ( ikke dus ) die ermee inzat om te kunnen meegaan met die toppers die toch al een tijdje bezig zijn met fietsen.
Ikzelf had 8 weken niet meer op de fiets gezeten maar onder  inpuls van de swaenekes toch besloot om mee te fietsen met hen.
Parcours : Met clement en Rudy op kop werd er besloten om een rit te doen richting St-Pieters het was een pittig windje vandaag en de rit zelf ging richting Snaaskerke, OUdenburg, Plassendale, Stalhille, Meetkerke, St-Pieters, Varsenare, Snellegem, Zerkegem, Bekegem, Snaaskerke om zo na 62 km terug aan te komen aan  het lokaal.
We kregen geen pech vandaag en ikzelf moest nu en dan stoempen om te kunnen volgen en ik kreeg ook nu en dan ene duwtje in de rug, mijn rug doet er nog altijd pijn van LOL.

Après :  nog een gezellig na praat en de stutjes werden klaar gemaakt door de E- ladys die ook al met 5 waren.
En ik ben blij dat ik terug kan fietsen en niet te veel  ginder ondervond van de snelheid en de afstand.

Den Voorzitter

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Maandag 8 april : 

Swaenekes :
Clement, Rudy, Danny, Wes, Nico, Geert C., Steve, Sabine, Renaud, Koen, Rik, Marc en gelegenheid swaeneke Peter Bernard
Weer : Eerst droog en het laatste halfuur regen
Moyenne : 29,8 km/u
Afstand : 60 km
Après : De stutjes waren gereed maar door de regen op het einde waren er enkele direct naar huis gefietst.
Zeker stutjes genoeg  lol

Den voorzitter verslag van horen zeggen

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Maandag 1 april : 

Swaenekes : Clement, Wes, Sabine, Renaud, Jurgen, Koen, Nico, Rudy, Edwin, Steve, Danny  en gelegenheid swaeneke Sven (zoon van Renaud)

Woord vooraf :  Vanavond stond onze eerste maandagavond rit van het nieuwe seizoen op het programma.
We mochten meteen 11 swaenefietsers verwelkomen, alsook Sven (zoon van Renaud) die voor de eerste keer mee fietste.Zoals gewoonlijk startten we om 18u15 aan ons lokaal.
Parcours : Onder leiding van onze vaste koptrekkers Clement, Rudy en Edwin ging het via Zevekote en Moere richting Ichtegem waar we met de beklimming van de Keiberg ook enkele hoogtemeters meepikten.
Terug gegroepeerd vervolgden we onze route via Wijnendale richting Zedelgem en Nieuwege waar we aan de terugweg via de Brugse Vaart begonnen.
Na goed 2 uurtjes en 62km fietsen bereikten we net voor het invallen van de duisternis terug Leffinge.

Après : De avond werd naar goede gewoonte afgesloten met een "stuutje" (bedankt voorzitter) en een drankje.

Op naar de volgende ...

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------