Zaterdag ritten 2020

Zaterdag ritten 2021

Zaterdag

Zaterdag ritten 2020

Zaterdag 19 september  1 ste memorial rit voor Gerrit

Swanekes : Wim H., Rudy, Dave, Geert D., Wes, Nico, Clement, Edwin, Renaud, Steve, Jo, Michel, en Franz.
Als herdenking voor Gerrit mochten we ook enkele gastfietsers verwelkomen o.a de kleinzoon Simon en vriend Jens, enkele collega's Sonny en Walter en nog 2 fietsers  Johan en JP Bauwens 

Moyenne : 30,5 km/u
Temperatuur :  19 graden
hoogtemeters : 291 m
Afstand: 99 km
Woord vooraf : Simon de kleinzoon van Gerrit vroeg een tijd geleden of we eens een memorial rit zouden kunnen doen voor zijn opa , ikzelf en het bestuur vonden het een goed idee .
Myriam vond het ook een tof idee.
Het weer en de opkomst was zeer goed 19 fietsers stonden paraat om Gerrit te herdenken.
Clement en Rudy hadden een rit voor zien van ong . 100 km.
Stipt om 9 uur konden we de rit aanvatten.

Parcours : We fietsten raar maar waar eerst windachter naar Slijpebrug, Sint-joris, Manekensvere, schorre, Keiem, om zo  dksmuide te bereiken

Na Dksmuide ging het verder naar Klerken waar we de eerste hoogtemeters kregen , vervolgens naar Staden, Sint-Henricus, Lichtervelde, waar Edwin na 70 km lek reed , 

Ja nu kregen meer en meer windachter we fietsten nog naar Aartrijke berg, naar Bekegem, Roksem, Westkerke om via de vaart na 99 km terug Leffinge te bereiken .
Het was zoals gewoonlijk terug een super swaenerit en de wind ja dat zat goed in elkaar eerst om op te warmen windachter, dan windop en zij wind om vervolgens  langs de vaart de wind volledig in het gat te hebben.

Après : Het was nog een gezellige après met dank aan Myriam voor de nodige drank en spijs en als club gaven we ook nog een goede schop tegen te toog.

den voorzitter

zaterdag 12 september

Swaenekes : Clement, Edwin, Renaud, Sabine, Michel, Jo en 3 gelegenheids swaentjes JP Bauwens, Maxim,  enKristof 
Moyenne : 29,8 km/u
Afstand : 98 km
Temperatuur : 15 graden 
Parcours : Leffinge , Zevekote, Zande, Bovekerke, Zarren, de heuveltjes van Staden, West Rozebeke, Zonnebeke, Boezinge, Bikschote, Nieuw Kapelle, Oude Kapelle, Oostkerke, Pervijze, Schorre, Spermalie, Slijpe om na 98 leffinge terug te bereiken.

Jo

Zaterdag 15 augustus

Swaenekes : Geert D, Wes, Ali, Wim H, Edwin, Wim S, Rudy, Yarne, Renaud, Gerben, Sabine, Jo, Kurt Q, en 1 gast swaeneke
Moyenne : 30,1 km/u
Weer : super 23 graden
Hoogtemeters : 228 m
Afstand : 96 km
Woord vooraf : Normaal op 15 augustus is er altijd een extra rit voorzien maar met de corona tijd en waar het moeilijk is om halverwege de rit een stop in te lassen werd er besloten om er een gewone zaterdag rit te doen.
Rudy had  terug een rit in elkaar gestoken richting Hooglede in deze rit zullen er ook wat hoogtemeters te verwerken zijn .
Parcours : Stipt om 9 uur konden we vertrekken met 14 swaenekes richting Zevekote naar Moere, Ichtegem en met de keiberg kregen we al de eerste hoogtemeters vervolgens naar Wijnendale, Gits, Hooglede, Staden met de keuneleute naar Houthulst, Klerken naar Woumen waar Jo te laat werd verwittigd voor een put en lek reed na deze stop na 70 km ging de rit verder naar Nieuwkapelle, Oudekapelle, Oostkerke, Pervijze, Schore, Spermalie om na 96 km terug Leffinge te bereiken .
Bedankt aan Rudy voor de rit en ook een super dank woord aan Edwin voor het kopwerk.
Après : Na de rit nog een korte après in het lokaal

den voorzitter

Zaterdag 8 augustus

Swaenekes : Nico, Edwin, Clement, Sabine, Wim H., Wes, Renaud , Michel met 2 fiets vrienden
Moyenne : 30,4 km/u
Weer : 28 graden
Afstand :  103 km
Rit naar Sluis

Nico

Zaterdag 1 augustus

Swaenekes: Rudy, Edwin, Rita, Daniel, Nico, Jo, Michel, Franz, Wim, Renaud, Wes en Ali met 2 kameraden
Weer : 23 graden
Moyenne : 30,1 km/u
Afstand : 94 km
Parcours : Spermalie, schore, Stuivenkenskerke, dodengang, Oostkerke, Oude kapelle, Nieuwkapelle, Lo, Polinckhove, Roesbrugge waar het keerpunt was, Hondschoote, Bulskamp, Veurne, Booitshoeke, Schore, Spermalie om na 94 km Leffinge te bereiken.

Nico

 zaterdag 18 juli

Swaenekes : Geert D., Wes, Edwin, Clement, Kurt Q, Wim S, Dave, Rudy, Sabine, Renaud, Steve en gelegenheid fietser Woody
Weer : 18 graden
Moyenne : 30,7 km/u
Afstand : 93 km
Woord vooraf  : Terug een mooie opkomst op deze zaterdag het weer viel ook mee en stipt om 9 uur konden we de rit aanvatten.
Parcours : De rit is terug richting naar het franse we reden via Slijpe  - spermalie- schore - Pervijze - Oostkerke - naar Oude Kapelle - Nieuwkapelle naar Lo Reninge - Polinckhove en daar kreeg Dave een redelijke tak tussen zijn ketting gelukkig had hij het vlug opgemerkt anders gingen de gevolgen erger geweest zijn en kon zijnderailleur er aan geweest zijn .
Na wat regelwerk kon men de rit verder zetten.
Naar Beveren - Hondschoote na 51 km - Bulskamp -- Steenkerke - Booitshoeke - Mannekensveree om na 93 km Leffinge terug te bereiken.
Après : werd terug afgeslotne op de terras achteraan van de Swaene 

Den voorzitter

Zaterdag 11 juli

Swaenekes : Geert D, Wes, Ali, Werner, Wim H, Edwin, Clement, Dave, Rudy, Renaud, Kurt Q en gast JP
Weer: 17, 5 graden
Moyenne : 31,2 km/u
Afstand : 90 km
Woord vooraf : een mooie opkomst op deze zaterdag en Clement hadden een rit voorzien richting Frankrijk  de rit die hij vorige week alleen afhaspelde in barre weer omstandigheden .
Stipt om 9 uur konden we de rit aanvatten.
Met Clement en Edwin op kop ...
Parcours : Leffinge - Middelkerke-Westende - Lombarsijde - Nieuwpoort stad -Oost -Duinkerke- Koksijde- De Panne om via Adinkerek over de schreve te gaan naar Ghyvelde- Uksem en via de Moeren konden we de terugweg aanvatten via Bulskamp - Steenkerke- Booitshoeke- Schorre - bloso put in Nieuwpoort en via de rattevalle terug naar Leffing waar we bij aankomst 90 km op de teller hadden .

De namiddag werk op ze zonneterras achteraan in het lokaal afgesloten.
Iedereen tevreden van deze mooie rit.

Den voorzitter 


Verslagje zaterdag 20 juni kan je lezen bij extra ritten 

den voorzitter

Zaterdag 13 juni

Swaenekes : Daniel, Rita, Wes, Rudy, Clement, Franz, Nico, Wim H., Renaud en Dave
Weer : 23 graden
Moyenne : 30,5 km/u
Afstand : 100 km
Parcours : Leffinge -Zevekote, Moere, Ichtegem, Wijnendaele, Kasteel 'd Aartrijcke, Veldegem, Tudor, Varsenare, Sint-Pieters, Zuinenkerke, Uitkerkse polders, Vlissegem, Stalhille, Passendaele, Oudenburg - Leffinge

Rudy 

Zaterdag 6 juni

Swaenekes : Nico, Ali, Franz, Wim H., Edwin, Eddy, Wim S. , Rudy, Yarne, Renaud en 2 gast swaenekes Peter en Jeroen Bernard
Weer : Opnieuw stevige wind en 15 graden 
Moyenne : 30km/u
Afstand : 93 km
Woord vooraf : Net voor we om 9u zouden vertrekken kregen we telefoon van Nico dat hij thuis plat stond. Met z'n allen dan maar naar Nico gereden en na enkele minuten konden we vertrekken. Het zou de voorbode worden van een pechritje.
Parcours : Rudy had terug een mooie rit in elkaar geknusseld en we starten richting Zevekote, Spermalie, Leke , Stuivenkenskerke, Oostkapelle, Nieuw kapelle, Polinckhove, Houten naar de Moeren en daar begon het wat mis te lopen : 
 In de Moeren, hadden we eerst een bijna-valpartij en 200 meter verder, op slecht stukje was het van dat. Wim S geraakte met zijn voorwiel in een barst in de weg en hij viel op z'n schouder. We vreesden voor het ergste maar gelukkig hield hij er enkel een gescheurde trui aan over. 300 meter verder, Renaud en Peter plat.
Net voor Bulskamp was het weer van dat. Renaud opnieuw plat en Peter zat met een leegloper. Voor we Veurne binnenreden kwamen we nog ene Johan Museeuw tegen. Eddy had dan in de schuddebeurze nog een probleempje met zijn ketting, van een pechritje gesproken.....
Maar na 93 km bereikten we moe maar voldaan het lokaal.
Après : nog efkes geduld en het is terug zover...

Rudy 

Zaterdag 30 mei

Swaenekes : Nico, Geert D., Wes, Ali, Rita, Edwin, Eddy, Clement, Yves Q, Kurt Q, Rudy, Yarne, Renaud, Marc, Daniel en Sabine
Weer : Ideaal fiets weer 19 graden
Moyenne : 29,8 km/u
Afstand : 103 km
Woord vooraf : Op deze mooie zaterdag ochtend mochten we 16 swaentjes verwelkomen,  Rudy en Clement hadden een rit naar Donk in petto.
Parcours : We starten richting zevekote, Moere, De Moerdijk, Eernegem, Aartrijke waar we enkele hoogtemeters onder onze wielen kregen.
We fietsten verder naar Ruddervoorde, Waardamme, Beernem , om na 62 km Donk te bereiken een gehucht die voor velen onbekend was jammer maar helaas de terrassen mochten nog niet open.
Via Moerkerke, Sint-Pieters waar het even opletten geblazen was met de vele lichten .
En via Oudenburg bereikten we na 103 km terg Leffinge iedereen te vreden over deze mooie rit.

Den voorzitter

Zaterdag 23 mei

Swaenekes : Nico, Rudy, Dave, Ali, Edwin en Clement
Weer : Stevige wind 5 beaufort daarmee was de opkomst voor de 2 de rit na de versoepelingen van de corona crisis wat pover, buiten temperatuur 17 graden
Moyenne : 30,6 km/u
hoogtmeters : 221 m
Afstand : 100 km

Woord vooraf : voor de 2 de rit dit jaar na de versoepeling mochten we 6 flandriens swaenefietsers verwelkomen.
Om 9 uur konden we de rit aanvatten.
Parcours : We fietsen richting Zevekote, Zande, Beerst, Diksmuide, Woumen, Merkem, Zuidschote, Oost-vleteren, West Vleteren, Eversamdebos na 57 km om zo het keer punt in Stavele te bereiken.
We keerden terug via Bulskamp, Veurne, Nieuwpoort  en na  100 km bereikten we terug Leffinge.
Après :  iedereen na de rit veilig terug naar huis...

Rudy 

Zaterdag 14 maart 

Swaenekes : Rudy, Kurt, Daniel, Rita, Franz en Jo
Gast swaeneke Michel Van Wemmel
Inpikkers : Peter Bernard (choufke )  en Antoine (kwaremontjes)
Moyenne :  28,3 km/u
Weer :  10 graden maar terug een stevige bries
Afstand : 85 km

Woord vooraf : Een moeilijke situatie in België, ook ons land is getroffen door het Corona virus en de regering maakte de dag voordien net strenge voorzorgsmaatregelen bekend.
Na enige onduidelijkheid of de rit al dan niet mocht doorgaan , werd er beslist om te kijken wie er om 9 uur aan de Swaene was en dan de knoop doorhakken.
Niemand was ziek en iedereen was er zich van bewust dat we gewoon voorzichtig moesten zijn en vooral rekening houden met ons gedrag tov anderen. 
 
Parcours : Onder leiding van en met Rudy op kop startte de rit richting Mannekensvere.
Langs de weg vooral veel enkelingen, maar met die strakke zuiderwind waren er wel meer die beseften dat aansluiten in een groepje net iets aangenamer rijdt.
We kunnen Peter Bernard en Antoine geen ongelijk geven dat ze onderweg inpikten. We kruisten verder tegen de wind op richting Diksmuide. Rudy bleef sterk bezig, maar voor het overige kopwerk kregen we gelukkig wat medewerking van Kurt, Daniel, Peter, Michel en mezelf.
Vanuit Diksmuide werd dit mooie parcours verder gezet richting Torhout. Nu en dan eens wat vals plat, op kruissnelheid naar Zedelgem, om via Oudenburg terug richting Leffinge te rijden.
Het was opnieuw een mooie rit, maar het zal nog moeten blijken hoe dit de komende weken zal evolueren...
Après : Een après zat er in ieder geval niet meer in. Alle cafés, dus ook ons clublokaal moest verplicht sluiten en ergens binnen samenhokken is echt geen goed idee in deze moeilijke tijden.

Jo


Zaterdag 7 maart   

Swaenekes : Nico, Geert D., Koen, Steve, Wes, Ali, Rita, Edwin, Clement, Kurt Q, Raepe, Rudy, Renaud, Yves Q, Jurgen, Daniel,Eddy,  Sabine en Jo
Weer : Zonnig 5 graden en terug een  bries die kon tellen
Moyenne : 29,4 km/u
Afstand : 85 km

Woord vooraf : Na enkele verwaterende dagen was het vandaag de mooiste dag van de week met een zonneke maar wel fris.
19 swaenekes stonden klaar voor de wekelijkse zaterdag rit waaronder enkele nieuwe gezichten 
Klokslag 9 uur konden we rit aanvatten...

Parcours : De rit ging richting pollinckhove , spijtig genoeg na 4 km een val partij van Koen hoe het kwam is een raadsel maar voor Koen zal het spijtig genoeg een zware revalidatie worden een operatie aan de pols en aan de schouder  we wensen hem allemaal een spoedig en vlotte herstel toe
Na deze stop konden we de rit verder vervolgen richting Zevekote, maar na een half uur fietsen een platte tube van Yves..

Het zal toch geen pech dag worden we reden verder naar Keiem, Diksmuide, Nieuw kapelle waar we de ondergelopende IJzerdijk konden waarnemen ongelofelijk veel ondergelopende weilanden.

Na deze foto shoot fietsten we verder naar Lo-Reninge , Pollinckhove waar het keer punt was, daar kreeg Renaud af te rekenen van een kapotte body en besloot hij op eigen tempo naar binnen te rijden.
Wij reden verder naar Alveringem, Eggewaarskapelle, Avekapelle, Booitshoeke, Mannekensvere naar de bloso put in Nieuwpoort om na 85 km het lokaal terug te bereiken
Het was terug een mooi parcours, de baan kapiteins hebben zoals we gewend zijn een mooie rit uitgestippeld
Après : gesprek onderwerp was natuurlijk de valpartij van Koen

Den voorzitter


Zaterdag 29 februari   Openingsrit van 2020

Swaenekes : Nico, Geert D., Koen, Steve, Steven, Ali, Werner, Franz, Edwin, Clement, Rudy, ,Renaud, Jurgen, Danny en Sabine
Weer : flandrien weer regen en wind
Moyenne : 26,7 km/u
Afstand : 64 km
Woord vooraf : De weer voorspellingen waren net zoals de voorgaande weekends niet denderend na wat heen en weer te chatten in de swaenegroep werd er beslist als het om 9 uur niet regent de rit te laten doorgaan groot was mijn verbazing dat er 15 swaenekes stonden te wachten om te fietsen...in hun nieuwe uitrusting.
Omstreeks 9 uur konden we starten aan de rit maar de start werd wat vlug genomen sommigen zaten nog niet in het peloton,  Steven en Koen moesten de achtervolging reeds inzetten en konden nog aansluiten.
Na een km  2 merkten we ook dat Franz niet mee was ...
Vanaf de volgende rit zal de voorzitter of iemand anders van het bestuur het startschot geven en kijken of iedereen reeds op zijn fiets zit.
Parcours : We konden starten in droge omstandigheden maar met een stevige bries Clement en  Rudy hadden een rit in petto waarvan ze probeerden om zoveel mogelijk uit de wind te rijden we fietsten richting Wilskerke, Middelkerke, Westende, Lombarsijde , Nieuwpoort, Oostduinkerke , Koksijde , St-Idesbald en daar begon de hemel sluizen open te gaan en werd er gestopt net voor het keerpunt in  Adinkerke  om de regenvesten te voorschijn te halen.
We reden verder naar Veurne  Wulpen en daar kreeg ik voor de eerste maal af te rekenen met een platte tube.

Na deze stop waarvan we gelukkig konden schuilen in een buskot konden we de rit verder zetten richting Nieuwpoort maar aan het Albert monument kreeg ik terug platte band pff in die koude kreeg ik er genoeg van en wilde een hulplijn inschakelen maar  Clement helpte me  en konden we toch terug fietsen richting Leffinge aan een stevige tempo.
Na 64 km bereikten we het lokaal met een natte tenue.
De meesten waren naar huis om te douchen om daarna terug te keren voor de foto en de spaghetti geschonken door de club.
Het was terug een supere openingsrit en hopelijk zijn de weergoden ons gunstig gezind op onze wekelijkse ritten.

gps track

enkele sfeerfoto's van de spaghetti festijn ..

Den voorzitter


zaterdag ritten 2019

Zaterdag 24 augustus 

Swaenenkes  :  Koen, Clement, Renaud, Wes, Jo, Nico, Rudy.
Weer : zonnig 20 graden
Moyenne : 30 km/u
Afstand : 91 km
parcours: Zevekote, Zande, Moere, Ichtegem (langs de kasseien van de keiberg, tot groot jolijt van Nico en Wes), Wijnendale, Ruddervoorde, Hertsberge, Oostkamp (waar we bij het terras van de putters halt hielden), Loppem, Varsenare, Snellegem, Zerkegem, Ettelgem, Oudenburg, Snaaskerke en via de schorre naar Leffinge.

Rudy


zaterdag 22 juni

warmRenners:  Rudy, Jo, Koen, Nico, Renaud, Kurt, Wes en  gelegenheids swaeneke Davy. 
Weer: Zonnig, 
Moyenne : 30,4 km/u
Afstand : 115 km
Parcours: Snaaskerke, Gistel, Westkerke, Ettelgem, Jabbeke, Varsenare, Brugge, Vijvenkapelle, Moerkerke, Middelburg, Sluis, Oostkerke, Dudzele, Lissewege, Uitkerke,De Haan, Vlissegem, Blauwe sluis, Oudenburg, Leffinge.
Après: op terras 

Rudy


zaterdag 4 mei

Weer : veel wind en tijdens het starten 4 graden op het einde 8 graden, 
Swaenekes : Edwin, Clement, Jurgen  en Koen
Moyenne : 30,5 km/u
Afstand : 94 km

 Woord vooraf :  vandaag veel wind, droog door langsheen de regenbuien te rijden, maar toch 2x een hagelbui op ons dak.

Parcours: Langs de vaart richting Brugge, Vivenkapelle, Moerkerke, De Hoorn, Middelburg, Sluis, Hoeke, Oostkerke, Koolkerke, Brugge en terug langs de vaart naar ons Clubhuis.

Door de felle wind heeft Jurgen beslist om verder alleen een toertje te doen. Dus waren we met 3 geëindigd.

Pittig weertje en gelukkig konden we een paar keer achter derny Clement rijden.

Edwin


Zaterdag 27 april

Weer : veel wind en 9 graden
Swaenekes :  Clement, Rudy, Koen, Jo en wes
Moyenne : 30,1 km/u
Afstand : 90 km

Parcours : Op deze winderige zaterdag waren er toch 5 swaenekes aanwezig de rit ging richting Wilskerke, Mannekensvere, Pervijze, Oostkerke, Oudekapelle, Nieuwkapelle, Lo, Fintele, Stavele na 45 km waar er even werd halt gehouden voor een regenbui bij de plaatselijk vrouwelijke gilde.

De rit ging verder naar Izenberge, Alveringem, Oeren, Steenkerke, Booitshoeke, Schore, Spermalie om na 90 km het lokaal te bereiken.

Den voorzitter

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Zaterdag 20 april

Weer: Zonnig en mooi fietsweer
Swaenekes: Edwin, Rudi, Sabine, Jo, Nico, Wesley, Jurgen, Koen, Steve, Kurt Q
Moyenne: 29,3 km/u
Afstand: 93,99 km

Parcours: Leffinge, Zevekote, Ichtegem, Kortemark, Lichtervelde, Baliebrugge, Veldegem, Zedelgem,Snellegem, Varsenare, Langs het kanaal terug naar Leffinge

Een keer een nieuw parkoerke uitgeprobeerd.

Eén enkel minpuntje van mij, de Ruidenberg ken ik goed maar ik ben er toch in geslaagd om voorbij de lange afzink te rijden zodat we de grote baan genomen hebben richting Kortemark.
De volgende keer moet ik meer de baan in de gaten houden in plaats van mijn Garmin.

Grtz Edwin

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Zaterdag 13 april

Weer : Zonnig maar fris 6°
Deelnemers : Nico, Koen en Jo
Afstand : 100 km
Gemiddelde : 30,1 km/u
Doordat de vaste kopmannen allemaal de uitdaging hadden aangenomen om naar
Roubaix te rijden, was het te verwachten dat er weinig interesse zou zijn
voor de vaste zaterdagrit.
Toch waren er 3 Swaentjes die liever niet de kasseien trotseerden ; Nico,
Koen en Jo waren om 9u met de koersfiets present aan de Swaene.
De wind kwam zeker niet uit het Westen, het doel was om richting Brugge te
rijden.
Met 3 is maar met 3 dus was het al heel snel duidelijk dat er zou moeten
"gewerkt" worden vandaag, na de strategie bespreking waren we gelanceerd.
Koen zijn benen zaten duidelijk goed en uit zijn cadans was af te leiden dat
er een strak tempo zou aangenomen worden.
Het tempo bleek voor iedereen haalbaar en met afwisselend kopwerk waren we
al aan onze eerste helling over de E40 richting Westkerke
De rit ging verder richting Aartrijke, Zedelgem, Loppem, over de E403 naar
Waardamme.
In Hertsberge toch even onderling afstemmen wat het plan was voor vandaag en
hoe laat we mochten terug zijn.
Nico wou graag rond 13u thuis zijn met als enige voorwaarde eerst nog iets
drinken in de Swaene.
Dit was ideaal om dit rit nog wat uit te breiden en Nico wist de weg langs
Bulskampveld, van daar naar Beernem, nogmaals over de E40 en over de
spoorwegbrug.
In Beernem langs de vaart naar Brugge was te simpel dus eerst nog wat verder
naar Sint-Joris om daar de brug over te steken.
Langs de overkant van het kanaal even experimenteren om zo langs Moerbrugge
en Steenbrugge in Brugge te stranden.
Na een "blauw-zwart" kreet op de platse van St.Andries opnieuw richting
kanaal om zo over Plassendale huiswaarts te rijden.
Een klein ommetje in Leffinge leverde uiteindelijk 100 km en een gemiddelde
van iets boven de 30 km/u op.
Tevreden over de samenwerking nog even napraten in de Swaene, niet enkel de
rit maar ook de soep had gesmaakt.

Jo

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Zaterdag 6 april 

Rit naar Sluis

Weer : Zonnig maar fris
Swaenekes : Clement, Rudy, Nico, Wes, Renaud, Jo ,Jurgen, Steve Sabine, Geart,  en Kurt Q
Moyenne : 29,8 km/u
Afstand : 108 km

Parcours : Leffinge, Zevekote, Snaaskerke, Passendale, Brugge, Vijvenkapellen, Moerbeke, Aardenburg, Sluis, Oostkerke, Brugge, Vaart Passendale naar Leffinge.

Rudy 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Zaterdag 30 maart

Daniel Bogaert toertocht van de Koolaardtrappers van Gistel
Weer: Zonnig 14°.
Deelnemers: (8+1) Clement, Sabine, Steve, Nico, Wes, Koen, Edwin, Rudy en Danny.
Afstand: 108 en 116km
Moyenne: 28.6

Woord vooraf: Met 8 Swaenen gestart aan het lokaal richting Gistel voor de inschrijving. Jurgen moest in laatste instantie forfait geven wegens een platte band en met Danny hadden we afgesproken aan de inschrijving. Danny moest nog wachten achter iemand en wij vertrokken stipt om 9u.

Parcours: Van het eerste deel tot aan de bevoorrading in Klerken onthouden we vooral veel slechte wegen, vallende bommen en een deelnemer die afgevoerd moest worden met de ambulance.
Vanaf de bevoorrading kon de pret beginnen en ging het op en af langs de keuneleute richting Passendale.
Steve ontdekte zelfs een nieuwe berg ergens tussen Passendale en Westrozebeke, de ZEUGEBERG. De 2e bevoorrading was op dezelfde plaats als de 1e. Na de 2e bevoorrading kregen we de beruchte kasseien van de Steenstraat onder de wielen geschoven.,Sabine, Wes en Nico besloten om deze over te slaan en namen een alternatieve route.
Door een misverstand vonden we elkaar niet meer terug en reden we in 2 groepen verder. Wij langs Koekelare en Moere waar Edwin het niet kon laten om de grond te kussen. Gelukkig kon hij zijn weg verder zetten.
Hij trok het peloton zelfs nog eens op een lint tussen Zevekote en Leffinge. De 3 anderen reden op het parcours tot aan de Ruidenberg om zo naar Leffinge te rijden. Zo hadden ze 8km meer dan wij. Toch een minpuntje aan de tocht, de bepijling was niet denderend en de splitsingen niet duidelijk. Maar we klagen niet hoor.£
Après: Er werd nog een pintje gedronken op het zonnige terras van de Swaene, de één al wat langer dan de ander....en ook de voorzitter was aanwezig om het verslag te horen van de dag

rit 108 km

rit 116 km  lus met koekelare erbij

Rudy

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Zaterdag 23 maart

Swaenekes : Clement,  Rudy, Jo ,Jorrit, Koen, Jurgen, Kurt Q, Renaud en Wes

Weer: Bewolkt 9°.
Afstand: 100km
Moyenne: 29.0

Parcours: Clement had voor ons een heuvelritje richting Zonnebeke in petto.
Het parcours verliep over Zevekote, Zande, de Mokker, Bovekerke, Werken, Zarren, Staden(berg), Westrozebeke, Passendale, Zonnebeke, Sint Juliaan, Noordschote, Drie grachten, Knokkebrug, Oudekapelle, Oostkerke, Pervijze, Schorbakke, Spaarbekken Nieuwpoort en langs de vaart naar Leffinge.
Après: Er werd achteraf nog genoten van een paar 33ers.
Van de jarige cafébaas was er echter geen spoor te bespeuren.Grtn

Rudy

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Zaterdag 16 maart        

Swaenekes : Rudy, Danny, Nico, Koen en Jurgen
Weer : veel westenwind.
km : 84
Moyenne: 29.0

Parcours: De wind blies pal vanuit het westen, dus besloten we om richting Bray-Dunes te rijden.
Geen Clement vandaag, dus werd het kopwerk onder de aanwezigen mooi verdeeld.
Aan de windmolens van Lombardsijde haalden we Choufke/Kwaremontje Dirk Boudt in. Zo waren we al met 6 om het werk te verdelen.
Er werd verder langs Oostduinkerke en Koksijde gereden. Net voor Koksijde haalden we nog 2 bekenden in, Dirk Rabaut en Michel Cogghe van het cycling team.
Met 8 ging het langs het Callemeynbos richting Bray-Dunes met de wind op de fraise tot aan de watertoren van Uksem. Nu nog 2km zijwind tot aan Krommenhouck en toen we links af draaiden richting De Moeren hadden we de wind in 't gat tot aan de gekende W.Coberghstraat (waar al menig coureurs uit het wiel gereden zijn in Gent-Wevelgem of de 3 daagse van De Panne).
Nog 1x zijwind en dan in vogelvlucht over Bulskamp, Veurne en langs de vaart naar Nieuwpoort. Aan de Rattevalle verlieten onze metgezellen ons en zonder veel te stampen vlogen we naar Leffinge. De teller ging niet meer onder de 40km/u met een max van 51 km/u. Zaaalig!!!!Met een tevreden gevoel werd er nog een pintje gedronken bij Marc-Tervaete van de Swaene.

Rudy 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Zaterdag 9 maart         1 ste zaterdag rit van 2019

Swaenekes : Clement, Wes, Rudy, Renaud, Jo, Koen en toekomstig lid Jurgen

Woord vooraf  : Ondanks de harde wind waren er toch zeven dappere Swaenekes komen opdagen voor onze tweede zaterdagrit van het seizoen. Rudy was zelfs met de MTB, trainen met het oog op Paris-Roubaix. 

Parcours :  Met koptrekker van dienst Clement ging de route via Spermalie richting Diksmuide, Lo-Reninge, Alveringem, Veurne om langs de Ijzer via Schoorbakke en Nieuwpoort terug huiswaarts te fietsen. Het andere kopwerk werd afwisselend door Rudy, Koen, Jo en Wes voor hun rekening genomen. Na 3 uurtjes en een goeie 86km waren we terug in ons lokaal, waar Rudy een paar keer tegen de toog schopte als traktatie voor zn verjaardag. Opnieuw een geslaagde, maar toch ook een pittige rit dankzij de felle wind. Op naar de volgende ...

Wes 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------