overzicht van onze extra  ritten

Einde seizoen rit  naar Watou  6 oktober 2018

Swaenekes : Clement, Edwin, Sabine, Steve, Danny, Eddy, Franz en Rudy

Weer :  Fris bij de start en geleidelijk aan zonniger. Zwakke westenwind. 

Afstand : 119.10 km 

Moyenne : 30.0 km/u 

Woord vooraf : Precies om 8u30 en met Clement en Edwin als koptrekkers en de wind gedeeltelijk op kop vertrokken aan ons lokaal met 7 man en 1 vrouw.

Parcours : Via de Slijpesteenweg naar Slijpe, Schore en via de IJzer naar Diksmuide.

Net voorbij de IJzertorre, naar Oudekapelle, Nieuwkapelle, Lo-Reninge, Pollinkhove, Klein Leisele, waar Sabine haar windstopper over boord gooide en Steve zijn rol van clubfotograaf alle eer aandeed.
We reden verder naar Roesbrugge en Haringe naar het verste punt, Watou. Tijdens de ganse rit viel het op dat het enorm stil was in het peloton. Het mooie landschap en de prachtig, door Clement uitgekozen wegen, waren daar waarschijnlijk verantwoordelijk voor. Via Watou ging het over Proven en om 10u40 en na 66 km bereikten we de Sint Sixtusabdij. Ideaal voor een aperitiefje in de Vrede. 

Voor we opnieuw vertrokken vertelde Eddy nog een slipperig verhaaltje van de plaatselijke boer, zijn zoon en een pater. 

De terugweg verliep over de gehuchten Oostvleteren, Reninge, en Noordschote en verder langs het spaarbekken van de Blankaart tot Woumen. Vandaar naar Diksmuide, Beerst, Leke, Zevekote en nog een ommetje langs de Bazelare naar Slijpe en via de Slijpesteenweg tot Leffinge. 

Après: Bij aankomst aan het lokaal werden we afgevlagd door onze voorzitter. Aan zijn voet te zien had hij duidelijk te hard tegen de toog geschopt.

Het 1e drankje was traditioneel weer ééntje van de clubkas. 

We was weeral genieten van een prachtige Swaenerit, de laatste van 2018. Vanaf nu, leve de mountainbike!

Rudy

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kwaremont Sluitingsprijs : 30 september 2018

Woord vooraf : Met 4 Swaenekes (Clement, Edwin, Steve en Danny) zijn ze vertrokken naar het geliefde parcours van de Flandriens, de Vlaamse Ardennen. 
Nadat Danny zich had geparkeerd op een VIP plaatsje juist over de startplaats, konden de Swaentjes om 08h20 starten. 
De start was gelegen in de brouwerij De Brabandere in Bavikhove.
Er werd een prachtig fietsweer verwacht.
Het eerste uur was het toch wel een beetje de koude verbijten bij een temperatuur van 2°, de temperatuur op Danny's zijn Garmin gaf zelfs 0° aan.
De zon zat nog heel laag zodat het in het begin ook gevaarlijk rijden was. 

Parcours: Niettegenstaande dat de streek onder de Swaentjes wel bekend was, waren er vele ongekende wegen naar gekende punten.Van bavikhove reden de Swaentjes richting de bekende RVV dorpen Anzegem, Kerkhove en Berchem om de eerste heuvel, de Oude Kwaremont te beklimmen. Na de Kwaremont was er al een eerste bevoorrading. Dit was nodig want daarna kwamen de hellingsjes vlot na elkaar en waarbij enkele beklimmingen geen naam hebben en dus Steve, niet meetellen als heuvel. De hellingen die meetellen waren de Scherpenberg of Schapenberg (Clement) in Ronse, de Kortekeer in Maarkedal, de lieveling van Tom Boonen de Taaienberg in Etikhove en de Ganzeberg in Schorisse.

Na 62 km volgde de 2de bevoorrading in Brakel.
 Kort daarna werd de Valkenberg in Brakel beklommen.
 Daarna na een beetje op en neer te rijden volgden nog de Ladeuze in Leupegem en de Rampe in Kwaremont. Die laatste was wel een nieuwe maar toch een bijtertje die zijn naam niet gestolen heeft. De moeite om daar nog eens te passeren. 

Na de volgende bevoorrading ging het bergaf richting Kluisbergen. En als we dachten dat het nu verder naar beneden richting Bavikhove ging, waren we goed verkeerd. Ondertussen rook Clement zijn stal of kwaremont al, want hij gaf er een ferme snok aan. Via een geaccidenteerd parcours ging het via Avelgem, Zwevegem, Stasegem en Harelbeke terug richting Bavikhove. 

Na een frisse Kwaremont op het brouwerijplein zakten de 4 Swaentjes naar het clublokaal in Leffinge voor nog een paar drieëndertigers.

De Swaentjes waren lovend over het mooie parcours en het fietsweer.
Voor herhaling vatbaar.

Edwin

_____________________________________________________________________________


Rit naar Kanegem  woensdag 15 augustus 2018
Het land van Briek schotte

Swaenekes : Clement, Edwin, Koen, Franz, Danny, Yves Q, Yves O, Raepe, Steve, Geert D., Sabine, Rudy en gelegenheid swaeneke Renaud

Weer : goed fietsweer op het einde wat gedruppel maar dat kon de pret niet bederven in Leffinge bij aankomst trok de hemel terug open.
Afstand : 123 km
Moyenne : 29,6 km/u

Woord vooraf : Op de vorige bestuur vergadering werd er besloten om onze rit van 15 augustus te laten doorgaan naar Kanegem het land van Briek Schotte.
Clement had deze  rit al een paar keer voorbereid en telkens wat verkeerd gereden dat beloofd..

De wind kwam vanuit het westen dat betekende wind op tijdens de terug weg en er was een stevige beaufortje...
Met Edwin en Clement op kop konden we de rit aanvatten..
Parcours : We reden richting Oudenburg, Varsenare, Loppem, Oostkamp, Moerbrugge, Beernem, Sint-Joris, Maria -Aalter, Lotenhulle, Poeke en daar zagen we een bordje Kanegem 4 km.
Na 66 km bereikten we Kanegem en ja de gsm, kodaks werden boven gehaald.

Onzen briek had deze week nog een bloemen krans ontvangen van de plaatselijke verenigingen .
Nog eventjes een plaatselijke swaeneterras gezocht en gevonden recht tegenover de kerk.
De één koos voor een colake de andere voor wat gerstenat.

Na deze verfrissende stop konden we onze terug weg aanvatten en ..ja met de wind in de fraise gelukkig Clement had wat boom-bos werk voorzien en daardoor kon de wind wat gebroken worden..
We fietsen terug richting Hertsberge, Ruddervoorde, Veldegem, Aartrijke, Eernegem, Zevekote en na 123 km bereikten we het lokaal.
Het was er druk met de Patersfeesten maar we konden plaatsnemen achteraan de swaene waar we de rit nog efkes konden overlopen.
Ja de maagjes begonnen flink te knorren en besloten enkele over te stappen naar de patersfeesten om er schelle van de zeuge te nuttigen..
1 nadeel op deze feesten je kon geen gewone pintjes nuttigen en daardoor moesten we overschakelen naar brave apostels, dunekeuntjes, jus de mer...
Ja de éne paterke na de andere werd verslonden pffff en de eerste die een klopke kreeg van de hamer was franz, daarna volgde nog de voorzitter die in plaats van naar huis te gaan nog efkes de swaene wilde steunen. Maar na deze stop wist hij niet veel meer....

Maar achteraf konden we de  rit als een geslaagde zo niet de beste swaene dagrit bestempelen.
Nu een dikke dankwoord  aan clement  voor de rit en edwin om met clement het kopwerk op zijn rekening te zetten.

CHAPEAU


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

De Jurgen Vandewalle classic zaterdag 4 augustus 2018

Swaenekes :  Clement, Nico, Edwin, Jo, Koen, Rudy, Steve en gast JP
Woord vooraf :  Voor de derde maal in het bestaan van De Swaenefietsers stond deze klassieker op de agende.
Parcours : Eerst met de fiets naar Ichtegem (ong 19 km) en dan ons ingeschreven voor de 90 km.
De rit zelf ging van Ichtegem naar Diksmuide, Pollinckhove, Beveren/IJzer, Roesbrugge waar de 1 ste bevoorrading plaats vond.
Na deze stop fietsten we verder naar Krombeke, Noordschote, 3 grachten waar de 2 de bevoorrading was vervolgens naar Merkem, Klerken, Zarren, Werken, De Ruidenberg, om zo Ichtegem te bereiken.
Bij aankomst in Ichtegem kregen we met het polsbandje een Keyte en bij aankomst in de Swaene was de 1 sten van de clubkas.
We hadden vandaag 126 km op de teller en een moyenne van 30,4 km/u.

Rudy

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Rit naar Aardenburg  zaterdag 21 juli

Swaenekes : Clement, Rudy, Edwin, Wes, Nico, Sabine, Yves Q, raepe, Jo , Jorrit, Danny en Koen

Weer: Mooi fiets weer
Afstand: 126 km
Moyenne: 29.8 km/u
Parcours: Met 9 vertrokken aan de Swaene. Na 2 km aan de zoutfabriek, al een platte band (Edwin). Na een vlotte herstel konden we de weg verder zetten en aan Oudenburg kwamen Wes, Yves en Raepe al tegen gereden. Met 12 echte Swaenen reden we verder langs de brugse vaart richting Brugge.
Door het centrum van Brugge een stukje Damse vaart en dan langs een gezellig baantje over Vijvenkapelle, Moerkerke, Sint Rita (waar Clement in zijn jongere jaren ooit nog eens postzegels kwam uitwisselen), Middelburg en na 42 km bereikten we Aardenburg. Meteen ook de 1e stop in Het Kleine Cafe, weliswaar niet aan de haven maar wel bij een die-hard fan van Ajax.
We dronken er ééntje op kosten van de clubkas. Omdat we nog maar een goeie 40 km hadden, werd besloten om niet meteen naar Sluis te fietsen, maar een lusje te maken via Oostburg, Cadzand, Retranchement, Terhofstede en zo naar Sluis. Tijdens dat lusje noteerden we de 2e lekke band van de dag. Deze keer was Koen de pechvogel. De terugweg ging opnieuw over leuke binnenweggetjes. Sint Anna Ter Muiden, Oostkerke, Dudzele, waar het dorp volledig in de ban was van de tour met veel gele fietsen en vlaggetjes aan de gevels. Na wat opzoekwerk bleek dat ter ere van Georges Vandenberghe te zijn. Precies 50 jaar geleden deed de meesterknecht van Eddy Merckx nog beter dan Greg Van Avermaet, namelijk 11 dagen in het geel rondfietsen tijdens de tour van 1968.
Na Dudzele reden we via het schilderachtige Lissewege naar de Uitkerkse polders. Daar namen we afscheid van Danny, die vandaar naar Gistel reed. Wij reden verder via De Haan, Vosseslag naar onze 2e stop van de dag in "Breininge" ten huize Yves Q. Daar werden we voor zijn verjaardag verwend op zijn gezellig terras met hapjes en drankjes.
Na 2 pintjes vond Yves waarschijnlijk dat Koen wat raar begon te doen want z'n volgende pint was een jupiler 0.0. Na afscheid genomen te hebben van Yves, Wes en Raepe werd de terugweg aangevat en deze verliep in sneltempo mede door het verschroeiende kopwerk van Koen. (zou die jupiler 0.0 hem niet bevallen zijn...)De dorstigen onder ons besloten om nog even halt te houden in de Swaene.
Een dikke merci aan Yves Q voor de zeer geslaagde rit en de uitstekende après.
Rudy

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

                             Patersrit  : zaterdag 23 juni 2018

Swaenekes : Geert D, Clement, Sabine, Gino, Nico, Marc, Wes, Edwin, Rudy, Koen, Kurt, Jo, Jorrit, Bram en Yves O

Woord vooraf : Vandaag een extra rit als voorbereiding voor de rode duivels die om 14 uur hun aftrap gaven.
We wilden op tijd thuis zijn en daarom een rit van ong 100 km richting Paters in Vleteren.
Met 15 swaenekes konden we om 9 uur van start gaan..
De eerste 50 km nam Clement voor zijn rekening.

Parcours : We fietsten richting Slijpe, Schore, Pervijze, Oostkerke,
Onder tussen hadden Marc en Yves hun terug weg ingezet omdat Marc aan een redelijk uur terug in zijn zaak moest zijn.
Verder ging het naar  Oudekapelle , Nieuwkapelle richting Noordschote waar Gino in Reninge een lekke band had.

De rit ging verder naar Noordschote, Woesten waar we na 50 km West Vleteren bereikten, we opteerden om niet in De Vrede halt te houden maar wel in Het Jagershof waar we onze fietsen op de terras mochten.
Na de terras wat hebben omgebouwd konden sommigen genieten van een Tennisbal maar anderen kozen voor een St. Bernardus.
Na een korte stop konden we onze weg inkorten..

De terug weg nam Rudy voor zijn rekening richting Stavele, Izenberge, waar Bram zijn smart phone bovenhaalde en ons wat vastzette op de gevoelige plaat 

We reden verder naar Steenkerke, Avekapelle, Booitshoeke om daarna in grondgebied Nieuwpoort een stuk van de Facteur route te doen.
Aan Rattevalle brug werd er nog een stuk bijgedaan naar Wilskerke om via de fleriskotstraat de Swaene te bereiken.
Het was toen 13.20 uur
We hadden 108 km op de teller met juist geen 30 km/u we hadden 29,9 km/u gemiddeld.

Iedereen was tevreden van deze rit en dat dankzij de parcoursmeesters maar ook dankzij het weer , het was een fietsweertje uit de oude doos.
De dag werd afgesloten op de terras van De Swaene en de echte fans gingen binnen kijken naar de  match en ondertussen waren ook enkele naar huis afgezakt om de rode duivels te volgen.
De belgen wonnen hun match tegen Tunesie met 5-2 


                  Putters classic : Oostkamp  2 juni 2018

Swaenekes : Yves Q, Gerrit, Wes, Raepe,  Jo en Geert D 

 Woord vooraf : Vandaag stond de toerrit van de Putters uit Oostkamp op het programma een rit die richting Oudenaarde ging.
Yves en Johan wilden wat km's vreten en kwamen van Bredene naar Oostkamp zij hadden  reeds 30 km op hun teller.
Na ons ingeschreven te hebben konden we van start gaan...het was toen 9.45 uur.

Via Oostkamp fietsen we naar de Warande putten, Kruiskerke ,vanaf nu ging het wat op en neer we gingen verder naar  Grammene, Machelen,en de eerste serieuze beklimming van de dag de Uitkijktoren in   Kruishouten waar we na 44 km  de eerste bevoorrading kregen...

nu kregen we een extra lus van 26 km richting Oudenaarde

Nu ging het  nogwat meer op en af en kruisten we enkele leuke dorpjes Huise, Mullen (herkenbaar aan de okkergele huisjes ) hier de tweede beklimming ten ast  en via ooik bereikten we terug Kruishouten voor de 2 de bevoorrading.

Wel kort na de eerste ..

Terug voor mij enkele onbekende gehuchtjes met o.a. Oeselgem, de mast van Egem en zo bereikten we net voor de 3 de bevoorrading de 3 beklimming de poelberg.Na deze bevoorrading kreeg raepe plots super benen en ging hij tot aan de streep op kop ..chapeau.
Na 113 km bereikten we moe en voldaan de aankomst in Oostkamp na een verdiende braadworst en een Ename konden wij met de auto richting Swaene voor Yves en Johan was het nog wat windop tot in Bredene ..sterke gasten die 2 


Rit naar Bergues  : 119 km pinkstermaandag 21 mei 2018

Swaenekes : Koen, Gerrit, Danny, Rudy, Eddy, Franz, Gino, Geert D, Clement, Wes, Sabine, Raepe, Edwin, Yves Q, Marc en 2 gelegennheids swaenekes Renaud en JP

Woord vooraf : Onze eerste dag rit van dit jaar was er eentje naar Bergues die samen gesteld werd door Yves Q.
Jammer genoeg de wind zat vandaag verkeerd eerst wind achter en daarna wind op .
De eerste 70 km was wind achter de laatste 70 km grotendeels windop.
Afspraak om 8.45 uur aan de Swaene waar we van marc ( bedankt wè ) elk een koffie kregen en om 9 uur werd het start schot gegeven

Parcours : De  fietsrichting ging naar Nieuwpoort, Mannekensvere, Diksmuide,  Oudekapelle, Alveringem met de gekende kasseistrook waarvan er sommigen het asfalt strookje namen , we reden verder naar Leisele waar we dan Frankrijk binnenreden als vlug merkten we dat de baantjes er ruwer bij lagen.
Verder ging het naar Killen, Rexpoëd, West-Cappel, La Maison Rouge en na 70 km bereikten we Bergues en raar maar waar er was markt..en dat betekende .. geen picon stop in Bergues wegens overbezetting terrasjes.

Natuurlijk de groepfoto kon ook niet ontbreken;  een schone franse prente werd aangesproken om de foto te nemen.

De terug weg kon aangevat worden en inderdaad de wind in ons nadeel en ook de hemel begon wat dreigende te worden en kregen we een kleine regen vlaag over ons gelukkig was het niet te erg...we fietsen er precies tussendoor.
ook kreeg renaud nog een platte band..
De terugweg was via Houtem, Steenkerke, Boitshoeke, Schorre...
Na de regenvlaag was ook de wind wat kalmer en konden we op een redelijke tempo Leffinge naderen en het viel op dat ze daar toch meer regen gekregen hadden.
De rit werd afgesloten met een spaghetti in he lokaal.

Bedankt aan Yves Q voor het schone parcours en het swaene gevoel was terug op zijn best .. op naar een volgende dagrit....

Grinta Challenger Tournai : 115 km  28 april 2018 

Woord vooraf  : Met 4 Swaenekes (Geert D, Yves Q, Clement en Johan VR ) afgezakt naar het Henegouwse  Tournai (Kain).  De GPS van onze Chauffeur Yves leidde ons vlot  naar de start waar we na wat zoeken een perfect parkingsplaatsje vonden.
Het was geen overrompeling van deelnemers was het met het late startuur of was het door meerdere ritten dezelfde zaterdag ?

Parcours : In feite is deze streek en de hellingen ons wat onbekend. Alhoewel de Route es Collins wel een belletje doet rinkelen. Om 10 uur vertrokken en het bleef gelukkig gans de dag droog, ondanks de voorspelling van regenbuien na de namiddag. In feite is het steeds een golvend parcours met de één na de andere helling . Voorop steeds onze "kopman" Clement samen met Yves en Geert . Na de top werd er gewacht op Johan die als niet klimmer zijn eigen tempo reed.  

de klimmetjes : 

Het is zeker een mooie streek om te fietsen , in feite de achterkant (Henegouwen)  en uitlopers van de Mont de 'l encluse. 

Na 38 km kregen we een eerste verzorgde bevoorrading .

Van in de start hadden we wind mee, leuk om te starten maar ...de terugkeer zou met de wind zijdelings op kop het extra pittig maken !!!! 
De ene beklimming volgde al vlug de andere op..

Na de laatste bevoorrading met nog zo'n 35 km voor de boeg, vielen we uiteen. Johan had een wachtende Clement medegedeeld dat ze niet meer hoefden te wachten na de klimmetjes. Het zou wel lukken om op eigen tempo de laatste 30 km (en nog een 3 tal klims) alleen af te haspelen.
Op de vlakke tussenstukken kon je steeds met één of ander groepje een tijdje aansluiten om wat uit de wind te kunnen rijden. Al bij al een mooie dag . Denk dat Yves, Geert en vooral Johan redelijk "choco" waren.
De hellingen met percentages van 10 tot max 16 % en een harde wind bij de terugkeer , 't vat was af !
Onze "captain" Clement was nog "zo fris als een vis", zijn woorden : "onderlijfje is poer droog" ik heb niks gezweet vandaag !!! .Pfff Clement reed de pittige rit van 115 km en 1485 hoogtemeters in 04u41 een gemiddelde van 24,5 km/u Yves en Geert volgden op een 8 tal min. De rode lantaarn op 15 minuten.

Als afsluiter van een geslaagde dag werd er nog een kleine stop ingelast in De Swaene voor een verfrissende 33-tiger.

verslag Johan vr.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

1ste Swaenefietsers weekend Westouter  

20 - 22 april 2018

Dag 1 :  rit naar Westouter

Woord vooraf : Voor het eerste weekend in de club geschiedenis waren er 10 swaenekes ingeschreven : Clement, Nico, Geert C, Kurt Q, Wes, Yves Q, Edwin, Gino, den voorzitter en Rudy.
De voorzitter dacht eerst dat hij het startuur niet zou halen maar dat was zonder zijn collega's gerekend.
Na 3 klokslagen van de kathedraal van het noorden werd het allereerste Swaene weekend op gang gefietst onder een stalende zon en met 10 enthousiaste Swaenen, die er duidelijk zin in hadden.

Met een lichte rugwind ging het via Schore en Stuivekenskerke naar Diksmuide. Voorbij Diksmuide begon het wat golverder te worden.
Via Klerken ( waarvan de kerk op 55 m boven de zeespiegel staat, het is een weetje dat je voor de eerste maal voelde in de kuitjes) . Daarna ging de rit verder over de keuneleute naar Stadenberg.

Op weg naar Zonnebeke merkten we dat de boeren actief waren op deze zomerse dag. Enkele tractors kruisten ons pad, de ene al wat voorzichtiger dan de andere.
Via Zonnebeke reden we langs de Lange Dreve richting Geluveld. Op het einde van de Lange Dreve en met 53 km op de teller besloten we een terrasje te doen in Herberg De Dreve. De vriendelijke waardin, Svetlana...

bleek in een ver verleden nog in Oostende gewoond te hebben . We vroegen of het op den Opex was maar ze zei :  njèèèèn njèèèèn njèèèn ! Na lang vragen en veel njèèèn, njèèèn, njèèèèn  moest het ergens op het Hazegras geweest zijn dat ze woonde, in een lampewinkel of zo...

Deel 2 : Ging richting Kemmelberg, dus veel platte stukken zouden er niet meer in zitten . Via Hollebeke reden we naar Wijtschate, waar er bij het binnenrijden van het dorp wegenwerken waren en we een 20-tal meter de fiets op de schouder moesten nemen.
De aandachtigen onder ons hadden al vlug opgemerkt dat er schoon volk woont in Wijtschate.. 
Vandaar reden we naar de voet van de Kemmelberg ...

die we eens niet vanuit het dorp, maar langs de Gremmerslinde bereikten. De Kemmelberg werd deze keer zonder valpartijen opgereden en afgedaald, 't is ooit anders geweest....
De afdaling van de Kemmel en daaropvolgend deze van de Monteberg zijn stukken waar je je eens goed kan laten gaan. Nu nog de pittige Godtschalkstraat naar Loker en als laatste klim de Rodeberg langs de Schomminkelstraat. Daarna de duik naar Westouter.
Na 82 km en 594 hoogtemeterkes bereikten we onze vakantie verblijf de Caracole waar de Jupilers ons dankzij Hilde en de vader van den voorzitter toe lachten !

Verslag en  parcoursmeester van dienst Rudy  het was toppie !!!!

Na een lange aperitef, kamer verdeling wachtte de spaghetti à la marc ons op om onze maagjes te vullen.

Na de nodige praat en gezelligheid konden de fietsen op stal en wij naar onze bedde het was een geslaagde eerste dag...

Dag 2 :  de guido belcanto toer 105 km

Woord vooraf : De ochtend kon beginnen met een stevige ontbijt met o.a. spek met eieren afgesproken om de rit te starten om 10 uur en we mochten nog raepe, franz en koen verwelkomen.

Stipt om 10 uur konden we van start gaan voor onze koninginnerit . Gino en Nico besloten om de streek wat te verkennen met uiteraard de nodige hellingen . Na de gezamelijke groep foto konden we de rit aanvatten met een zomerse weertje..

We moesten al vlug de eerste helling van de dag verwerken de zwarteberg via een stuk van de rode berg van een opwarmerke gesproken.

Onze weg ging verder richting Loker om al vlug in het franse te zitten Saint-Jans Cappelle om na 40 km voor de eerste maal Oxelaere te bereikten we zaten aan de voet van de Casselberg.
We fietsten elk op eigen tempo naar boven met in de veronderstelling het marktplein van cassel te dwarsen en daar halt houden voor een eerste stop.

Toen we boven kwamen ging het direct links naar beneden de rue du Watten en viel onze euro dat we Cassel niet gingen dwarsen dus terug omkeren naar boven en voor de gezelligheid reden we nog wat hoger naar een uitzichtpunt !
Uiteraard de nodige fotokes konden niet ontbreken.

Na een cola stop op de markt van Cassel konden we de extra lus aanvatten . 
We fietsen terug naar boven om via rue des Watten naar Wemaes-Cappel, na 70 km bereikten we terug Oxelaere. Een lus van 30 km met weinig verassingen u lees een beetje overbodig. Maar het zijn de kilometers en de hoogtemeterkes die tellen.
Nu moesten we de terugweg aanvatten via rue des Saint-Omer naar Saint-Marie Cappel

Na 78 km bereikten we Terdeghem en fietsen we verder naar Steenvoorde, Abeele de echte deden nog de Catsberg en de Zwarteberg er bij,  den voorzitter Kurt Q en Geert C besloten om via de flank die toch ook redelijk glooiend was om zo na 103 km en 953 hoogtemeters Westouter te bereiken de echte hadden 107 km en iets meer of 1000 hoogtemeters.
Allen te samen iets nuttigen aan het Peenhof terwijl Nico en Gino nog op de markt zaten van Kemmel.

Efkes bellen naar Gino en na een goed kwartier zaten we allen tesamen op de terras van het Peenhof om deze mooie dag af te sluiten.

Na ons gedoucht te hebben en een uitgebreid aperitief kon de barbecue beginnen grillers van dienst Yves en den voorzitter.

Dag 2 was terug in orde veel te danken aan de swaenekes die mee waren en natuurlijk het weer.

Dag 3 terug rit naar Leffinge

Na een stevig ontbijt en na de bagage oplading door Christèle en Hilde konden we onze terug weg aanvatten.

Het weer was terug super en de wind grotendeels in ons voordeel.
Rudy en Clement hadden terug een mooie rit in petto met verwijdering van de lo vaart en het stuk vaart van de Fintele tot Nieuwpoort.
We fietsen via Sint-Jan Ter Biezen, richting Vleteren, Elzendamme, Pollinckhove, Alveringemn Oeren, Steenkerke, Booitshoeke om zo na 68 km de swaene te bereiken.

In de Swaene werd het weekend overlopen met de nodige min punten en hoogte punten de hoogte punten kwamen als winnaar uit de bus het enige minpunt waren de heuveltjes... 

 Het eerste Swaene weekend was een succes volgend jaar een nieuwe editie TOE TONNE

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Extra vrijdag rit : vrijdag 13 april 2018

Swaenekes op deze extra rit : Sabine, Clement, Geert C, Geert D, Koen, raepe, Yves Q, Wes,  Nico , Gerrit, Bram, Kurt Q, Rudy en gelegenheid swaene Werner.

Woord vooraf : De voorzitter besloot een extra rit in te lassen en smeet het in de facebook groep van de swaenefietsers al vlug kreeg hij positieve reacties en uiteindelijk waren er 13 swaenekes aanwezig om 13.30 uur aan het lokaal .
Parcours : Koen moest al vlug de rit verlaten met een leegloper en er scheelde ook iets aan zijn buitenband.
 We fietsen richting Zande, Vladslo, Esen naar  Klerken met al de gekende heuveltjes , verder naar Terrest, Zarren  richting Ruidenberg, het hoge inTorhout, de Keiberg en de kasseistrook in Ichtegem om zo via Moere teru te keren naar Leffinge.

De rit van vandaag was dankzij Yves Q een toer met een beetje strade bianchi, de heuveltjes uit de streek en de lange kasseistrook in Ichtegem.

We hadden vandaag 76 km op de teller en 279 hoogtemeters

https://www.facebook.com/bram.verbeeke/videos/pcb.10214252133728833/10214252130888762/?type=3&theater

https://www.facebook.com/bram.verbeeke/videos/pcb.10214252133728833/10214252131568779/?type=3&theater