Swaenefietsers mtb ritten 2018-2019

MTB Bredene zaterdag 24 november 2018

Swaenekes : Clement, Rudy, Steve, Kurt Q , Wes , Geert D. , en nonkeltje (mss een toekomstige swaenelid)

Woord vooraf : Een vaste afspraak in de agenda de Bredunia mtb toertocht en zoals de traditie het wil en als het weer het toelaat gaan de meeste met de fiets richting Bredene.
Rond 8.40 uur vertrokken Rudy, Clement en mezelf aan de swaene richting Bredene en na 13,6 km bereikten we de startplaats De horizon.
Omstreeks 9 uur konden we starten de toppers te samen en ik met mijn nonkeltje.

Parcours : De eerste lus ging richting Oostende en konden we voor de eerste maal reeds kennis maken met het strand tot aan fort napoleon maar spijtig genoeg het technische stuk was door de groene jongens geweigerd pfff.
De terug keer ging via de dijk tot aan de helling waar we enkele verharde duinen paden onder de wielen geschoven kregen.

Via de kapellestraat bereikten we het cyclocross parcours van Bredene en niet zoals vorig maar dit jaar kon alles verwerkt worden met een droge ondergrond.

Na deze lus en na 23 km bereikten we de eerste bevoorrading en deze was verzorgd met aandacht naar het milieu want ze gebruikten herbruikbare bekers wat toch voor een extra werk zorgde met het afwassen ervan chapeau.
De 2 de lus ging richting Blankenberge met het vast parcours van Bredene , Vossenslag, en De Haan.
We kregen ondertussen ook nog een 2de zand strook van 3 km , deze was met het opkomende water een heel stuk minder berijdbaar ja enkele pijlen werden verschoten.
Onderweg kwamen  we ook de portret man raepe tegen en werden we op de gevoelige plaat vastgelegd waarvoor dank

We kregen nu nog een derde stuk strand tot in Blankenberge en op 15 km van het einde nog een 2 de bevoorrading.

Na precies 50 km bereikten we terug de aankomstplaats en werd er nog een blonde of bruine betsy genuttigd wegens gebrek aan beter.

Daarna kon de terugweg aangevat worden en werd er door sommigen nog iets genuttigd in de swaene na 76,2 km

Het parcous en gps track

Algemene beoordeling : 
Parcours : ****
Bevoorradingen  : *****
Bike wash : *****
Bepijing : *****
Après : *****
Tot volgend jaar

Den voorzitter

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MTB Oostkamp zaterdag 20 oktober 2018

Swaenekes : Pascal, Rudy, Kurt Q, Steve, Gino, Edwin, Wes, en Geert D.
Woord vooraf : Ja het mtb seizoen is terug aangebroken de mtb van de haak en we kunnen terug wekelijks afspreken voor een mtb  rit in de streek .
Al eerder deze week werd er afgesproken om wat in verschillende groepjes te fietsen, ikzelf met mijn enkel had afgesproken om de middelste afstand te doen aan een gezapige tempo met  Gino, Wes en ter plekke nog een "copain" tegengekomen  om ook mee te fietsen (Johan) .
Enkele waren kort daarvoor vertrokken nl . Kurt, Rudy, Edwin en Steve.
Pascal was ondertussen al op zijn eentje vertrokken.

Parcours : De toppers waren al wat eerder vertrokken en kwamen onderweg nog enkele andere mtb vrienden tegen en reden met 12 man de grootste parcours zij kregen 2 bevoorradingen het tempo lag redelijk pittig naar horen zeggen ja ze plooiden niet voor elkaar.
hieronder hun gps trek : 

Aan de bevoorrading Aanwijs kwamen wij allen te samen te voorschijn zij hadden hun extra lus reeds gedaan en chapeau voor Pascal hij reed ook de grootste afstand .
Ikzelf reed de middelste afstand en bereikte na 26 km de bevoorrading .
Na deze stop reed iedereen in zijn groep terug verder uitgenomen Gino (geen kwaad woord daarover)  hij reed weg van ploeg b en probeerde aan te sluiten met de toppers het lukte hem een beetje maar moest toch lossen.

Pascal  fietste daar tussen en moet gezegd worden hij reed sterk.
Wes en Johan besloten mij wat gezelschap te houden om na 45 km ook de eindstreep te halen.
Het was een toffe rit met veel stof...
Op naar een volgende mtb rit ikzelf heb de rit met mijn verstuikte enkel goed door staan moet zeggen mijn enkel heeft het er beter van afgebracht of ikzelf ja 4 weken zonder fiets het kan lastig zijn.
Onze track : 

fotoke van de toppers

Algemene beoordeling : 
Parcours : *****
Bevoorradingen : ****
Bepijling : ****
Bike wash : met droge weer geen gebuik van gemaakt
Après  : de pal jassen vielen in de smaak 
Graag tot volgend jaar 

een tevreden  voorzitter 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Foto verslag : Mtb Eernegem 7 oktober 2018 

 07 oktober en zoals gewoonlijk prachtig weer om de Vtt in Eernegem te rijden .
5 swaentjes gaan uiteindelijk de bosjes in op weg achter een bakje friet .